Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 september 2007

Thomas Sandell designar snygga basstationer åt Ericsson

Thomas Sandell, som bland annat ritat det omtalade flytande kallbadhuset som Riddarfjärden i Stockholm kan komma att få, har tagit fram sex olika skisser på basstationer åt Ericsson. Miljö och design är i fokus när Ericsson nu presenterar det nya utseendet på sina basstationer.

Ericsson Tower Tube heter Ericssons satsning mot snyggare och mer miljövänliga basstationer. "Radiobasstationens utseende har vi inte brytt oss om tidigare. De har i praktiken bestått av ett ståltorn och en container omgivet av ett staket", kommenterar Ulf Ewaldsson, chef för produktområdet Radio på Ericsson, i ett pressmeddelande. Enligt Ericsson så skall de nya basstationerna inte bara vara snygga, de skall även vara betydligt miljövänligare än dagens alternativ. Ericsson menar att de nya basstationerna sparar 40% av den energiförbrukning som dagens alternativ gör av med. Masterna är fem meter breda och 40 meter höga och högst upp sitter själva radiobasenheten och master, eller tornet, är tillverkat i betong som Ericsson menar skall reducera koldioxidutsläppen med 30%.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-07-22 14:06 V18.7.4-2