Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 14 november 2000

Nokia och Linköpings samarbetar

I gÄr gick startskottet för ett djupt samarbete mellan Nokia och Linköpings universitet. Det handlar framför allt om olika forskningsprojekt, men ocksÄ om hur utbildningarna skall utvecklas i framtiden.
Samarbetsavtalet undertecknades vid ett stort studentarrangemang - Future Moves - organiserat av Nokia och Linköpings universitet. Under detta behandlades "framtidens mobila informationssamhÀlle och medborgaren".
- Samarbete med den akademiska vÀrlden Àr viktigt för Nokia som har starkt fokus pÄ forskning och utveckling. 31 % av vÄra anstÀllda arbetar med FoU och förra Äret investerade vi nÀstan nio procent av omsÀttningen i FoU, berÀttar Heikki Koskinen, vice president och VD för Nokia Home Communications. Linköpings universitet valdes som samarbetspart i Sverige dels pga sitt tvÀrvetenskapliga fokus, dels för att det Àr ett av landets bÀsta universitet vad gÀller artificiell intelligens, talteknologi, anvÀndbarhet, programmeringstekniker och verktyg, bildanalys och Internet.
Samarbetet kommer bl a att resultera i gemensamma forskningsprojekt dÀr Nokia bistÄr med kunskap och finansiell hjÀlp till stöd för forskning och utbildningar kopplade till Nokias verksamhet. Studenter och doktorander kommer ocksÄ att erbjudas examensarbeten och forskningsprojekt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1