Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 oktober 2007

Många besökte Mikromakarnas<br>20 års jubileum

Det är 20 år sedan som Mikromakarna startade. Därför bjöds det på festligheter i Pajala i slutet av förra veckan. evertiq var med och bevakade när Mikromakarna firade evenemanget tillsammans med kunder, leverantörer samt personal.
Det bjöds på seminarier under torsdagen och under fredagen var det öppet hus samt fabriksvisning.
Ett av seminariumen handlade om den framtida elektronikutvecklingen i det expansiva norra Sverige. Cirka 60 deltagare deltog. Det inleddes med att Maria Lindmark, kommunchef i Pajala som berättade lite närmare om kommunen och framtidsplanerna, bland annat finns det planer på att öppna en gruva som beräknas skapa minst 200 nya jobb i regionen.

Anders Högström från Electropolis berättade sedan om elektronikutvecklingen i norra Sverige och samarbetet mellan elektronikföretaget i norrbotten. Idag omfattar samarbetet Electropolis företag i norrbotten. Man tittar nu på att utvidga samarbetet till att även täcka västerbotten. Cirka 95% av elektroniken som tillverkas i norrbotten levereras till övriga delar av Sverige.

Mats Engelmark, SVP Business Development Europe & Asia höll ett fördrag om möjligheter och hot kring elektronikutveckling i Europa och Asien. Eric Östlund och Lena Norder från Elektronikindustriföreningen berättade om deras roll i utvecklingen av elektronikindustrin. Anders Wäppling från IUC Norrbotten berättade om industriell utveckling i Norrbotten.

Bengt Storvall VD Mikromakarna och Sergej Dragan VD, BR Electronics berättade om Elektronikproduktionen i Pajala samt Murmansk. Seminariet avslutades med en omvärldsanalys av Öster Mäkitalo från KTH, även känd som mobiltelefonins fader.

På fredagen var det öppet hus för allmänheten samt de inbjudna gästerna. Dagen började med att Bengt Storvall berättade lite närmare om företaget samt dess framtidsplaner. I år har man investerat i en röntgenmaskin och under nästa år planerar man flera nyinvesteringar.

Efter presentationen fick besökarna en fabriksrundvandring där personalen berättade lite närmare om produktionen.

På fredagskvällen hade företaget arrangerat en middag för kunder, leverantörer, personal med respektive. Cirka 150 personer deltog i festligheterna som fick avsluta veckan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1