Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 oktober 2007

ABB tar hem kraftomriktarorder i Tyskland

ABB har tagit hem en order värd 110 miljoner dollar från E.ON Kraftwerke GmbH för att leverera ett avancerat kraftomriktarsystem för järnvägar till en kraftstation i Tyskland.
ABB kommer att leverera 400 megawatts (MW)-systemet till E.ON:s nya koldrivna 1100 MW kraftstation som är under uppbyggnad i Datteln i Rhein-Ruhr-regionen. Omriktarsystemet som blir det största i sitt slag hittills kommer att förse de tyska järnvägarna med elektricitet.

"Det här projektet understryker att vi är marknadsledande inom kraftelektronik", säger Tom Sjökvist, global chef för divisionen Automation Products. "Framtagning av kraftomvandlare för vitt skilda tillämpningar är en kärnverksamhet inom ABB, det gör det möjligt för oss att leverera ett system med rekordkapacitet som också möter kundens behov av drifts- och energieffektivitet."

Systemet kommer att omvandla frekvensen på elen som produceras av E:ON:s kraftstation till den lägre frekvens som används av järnvägar i Centraleuropa – från 50 hertz (Hz) till 16,7 Hz. Järnvägarna i Tyskland, Österrike, Schweiz, Sverige och Norge använder alla elkraft med låg frekvens.

ABB ansvarar för konstruktion, leverans av utrustning, installation och drifttagning av systemet som kommer överlämnas 2010. Anläggningsstart beräknas äga rum 2011.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1