Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 oktober 2007

ABB tar hem kraftomriktarorder i Tyskland

ABB har tagit hem en order vÀrd 110 miljoner dollar frÄn E.ON Kraftwerke GmbH för att leverera ett avancerat kraftomriktarsystem för jÀrnvÀgar till en kraftstation i Tyskland.
ABB kommer att leverera 400 megawatts (MW)-systemet till E.ON:s nya koldrivna 1100 MW kraftstation som Àr under uppbyggnad i Datteln i Rhein-Ruhr-regionen. Omriktarsystemet som blir det största i sitt slag hittills kommer att förse de tyska jÀrnvÀgarna med elektricitet.

"Det hÀr projektet understryker att vi Àr marknadsledande inom kraftelektronik", sÀger Tom Sjökvist, global chef för divisionen Automation Products. "Framtagning av kraftomvandlare för vitt skilda tillÀmpningar Àr en kÀrnverksamhet inom ABB, det gör det möjligt för oss att leverera ett system med rekordkapacitet som ocksÄ möter kundens behov av drifts- och energieffektivitet."

Systemet kommer att omvandla frekvensen pĂ„ elen som produceras av E:ON:s kraftstation till den lĂ€gre frekvens som anvĂ€nds av jĂ€rnvĂ€gar i Centraleuropa – frĂ„n 50 hertz (Hz) till 16,7 Hz. JĂ€rnvĂ€garna i Tyskland, Österrike, Schweiz, Sverige och Norge anvĂ€nder alla elkraft med lĂ„g frekvens.

ABB ansvarar för konstruktion, leverans av utrustning, installation och drifttagning av systemet som kommer överlÀmnas 2010. AnlÀggningsstart berÀknas Àga rum 2011.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2