Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 oktober 2007

EDC Munkfors affären klar!

EDC fabriken i Munkfors har fÄtt nya Àgare. AffÀren var klar runt klockan 14:30 pÄ fredagseftermiddagen och personalen pÄ EDC informerades klockan 15:00.
De nya Àgarna Àr Olle Hulteberg som tidigare jobbat pÄ Ericsson med att köpa in bland annat elektronik samt Fredrik Berghel. Dessa har via sina respektive bolag förvÀrvat 100% av aktierna i EDC. Enligt uppgifter till evertiq Àger de 50-50 av EDC.

SÀljare Àr EDC:s grundare samt investmentbolaget Arbustum AB. Fredrik och Olle ser detta som en industriell investering och avser att delta aktivt i bolagets skötsel. De nya Àgarna och en lokal bank kommer att refinansiera bolaget. En del av detta genom en nyemission.

De nya Àgarna kommer att driva verksamheten i Munkfors vidare i nuvarande form. Ambition Àr pÄ kort sikt att sÀkra omsÀttningen och vÀnda bolagets negativa resultat, detta kommer att ske genom ett internt förÀndringsarbete. PÄ lÄng sikt ska verksamheten utvecklas.

EDC Àr kontraktstillverkare av elektronik (EMS) och har sin produktion i Munkfors. Under 2007 kommer bolaget att omsÀtta 100 miljoner, med ca 80 anstÀllda. Kundbasen Àr i huvudsak ledande industriföretag i Norden. Per Smeds kommer att fortsÀtta vara VD för bolaget.

EDC ansökte i vÄras om rekonstruktion. Rekonstruktionen och ackordet Àr nu avslutad. Verksamheten har bantats och det helÀgda litauiska dotterbolaget har sÄlts. Under tiden har man sökt nya Àgare till verksamheten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1