Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 oktober 2007

HMS Networks AB till börsen

HMS Networks AB har ansökt om notering pÄ OMX Nordiska Börs i Stockholm. HMS Àr en vÀrldsledande leverantör av kommunikationslösningar för industriell automation.
Styrelsen för HMS och dess aktieĂ€gare har beslutat att genomföra en Ă€garspridning av aktierna i bolaget genom en försĂ€ljning av befintliga aktier. Styrelsen för HMS har i samband med detta ansökt om notering av bolagets aktier pĂ„ OMX Nordiska Börs i Stockholm. Ägarspridningen sker genom ett erbjudande att förvĂ€rva existerande aktier som riktas dels till allmĂ€nheten i Sverige, dels till institutionella investerare i och utanför Sverige.

– En börsintroduktion av HMS har funnits i tankarna sedan lĂ€nge. Vi har nu den storlek, stabilitet och struktur som krĂ€vs för ett framgĂ„ngsrikt börsnoterat bolag. En börsnotering innebĂ€r en kvalitetsstĂ€mpel för oss i vĂ„r fortsatta internationella organiska tillvĂ€xt, sĂ€ger Nicolas Hassbjer, VD och grundare av HMS.

– HMS har en intressant historia. Ett svenskt högteknologiskt företag med produktion i Sverige och försĂ€ljning i hela vĂ€rlden som vĂ€xt kraftigt organiskt och det med bibehĂ„llen lönsamhet och starka kassaflöden. Med en börsnotering i ryggen ska vi fortsĂ€tta pĂ„ samma vĂ€g; med stor ödmjukhet och fortsatt fokus pĂ„ kvalitet och lönsam tillvĂ€xt, sĂ€ger Urban Jansson, styrelseordförande i HMS.

FörsÀljningen 2006 uppgick till 227 MSEK varav drygt 90 procent utanför Sverige. Under de senaste tre Ären har HMS haft en genomsnittlig organisk tillvÀxt pÄ 26 procent per Är och bolaget hade 2006 en rörelsemarginal pÄ 23 procent.


Erbjudandet omfattar totalt 7 140 155 aktier i HMS, motsvarande 67,5 procent av antalet aktier i bolaget, inklusive övertilldelningsoption om 649 105 aktier. FörsĂ€ljningspris 65 – 80 SEK per aktie. AnmĂ€lningsperiod för allmĂ€nheten 9 – 17 oktober 2007. BerĂ€knad första handelsdag den 19 oktober 2007 pĂ„ OMX, Small Cap, IT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1