Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 oktober 2007

Hexagon förvärvar lleverantör inom GNSS

Hexagon AB och amerikanska NovAtel Inc har träffat ett slutgiltigt avtal genom vilket Hexagon förvärvar samtliga utestående aktier i NovAtel för 50 USD per aktie.
NovAtel är en leverantör av precisionskomponenter och system till satellitbaserade navigationssystem (Global Navigation Satellite System (GNSS)). NovAtel utvecklar produkter till OEM såsom mottagare, höljen, antenner och så kallad mellanvara som är integrerade i positioneringsapplikationer med hög precision världen över. Dessa applikationer används inom så kallad surveying, kartritning för Geografiska Informationssystem (GIS), maskinkontroll, automationssystem för hamnar, gruv- och sjöfartsindustrin. Dessutom är NovAtels referensmottagare kärnan i de nationella marknäten för flygtrafiken i USA, Japan, Europa, Kina och Indien.

NovAtel redovisade år 2006 en försäljning om 77,6 MCAD och ett resultat efter skatt om 21,5 MCAD. Hexagon prognostiserar NovAtels organiska tillväxt till cirka 20 procent per år. NovAtel har sitt huvudkontor i Calgary, Kanada och har cirka 300 anställda världen över.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1