Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 oktober 2007

Förvärv stärker Prevas tillväxt i Danmark

Prevas A/S har tecknat ett avtal om förvärv av en verksamhet med 6 konsulter inom inbyggda system med det danska bolaget Kasmatic Innovation A/S. Därmed fortsätter Prevas sin framgångsrika expansion i Danmark.
En sammanslagning med Prevas nuvarande verksamhet i Danmark ger ett dotterbolag på 70 medarbetare och en omsättning på 70 MSEK. Förutom kompetens och kundrelationer medföljer ett utvecklat kontaktnät med Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn.

Kasmatic utvecklar kundanpassad elektronik och programvara och bolaget verkar som katalysator för överföring av nya teknologier från forsknings- och högskolevärlden till bolagets kunder. Beläget i Köpenhamn, vid Danmarks Tekniske Universitet (DTU), har bolaget ett välutvecklat samarbete med DTU gällande de senaste kompetenserna och nya teknologier. Prevas förvärv omfattar även det nätverk av över 20 underkonsulter från DTU som regelbundet används av Kasmatic. Den starka högskolekopplingen med ökad tillgång till kompetens och resurser stärker Prevas framgångsrika utveckling i Danmark. Förutom kompetens och utvecklingsresurser tillförs Prevas väletablerade kundrelationer med bl.a. Ambu International, Cappit, Geopal System, Hærens Materiel Kommando, Laerdal, PowerSense och Vestas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 18:25 V11.10.11-2