Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2007

FlexLink gör sin största lansering

Göteborgsbaserade FlexLink lanserar i november sin senaste produktionslina X85. Detta är den största lanseringen någonsin från företaget.
FlexLinks vision är att vara förstahandsvalet inom produktionslogistik. Lanseringen av nya X85 transportörplattform, X85 palettsystem, linjestyrning och programvaran Youtilize anses av FlexLink vara ett viktigt steg mot att förverkliga den visionen.

"Effektiv kapitalanvändning och stor flexibilitet, samtidigt som man har kvar total processtyrning, är avgörande för att lyckas. Genom att samarbeta med FlexLinks partners får du tillgång till verktyg, kunnande och erfarenhet som hjälper dig att uppnå effektivare produktion. Det betyder att du får ett högre genomlopp, kortare genomloppstid, högre avkastning inom produktionen och bättre förmåga att reagera på dina kunders behov", säger Mattias Perjos, VD för FlexLink AB.

Betydande ansträngningar har gjorts med X85 för att få en problemfri drift och en bra fabriksmiljö. Transportören omfattas av flera registrerade mönsterskydd och patent.

Nya X85 palettsystem är en uppsättning verktyg för enstycksflöde inom bearbetning och montering, som möjliggör flexibilitet och kontroll av alla produkter i tillverkningslinjen. Systemet omfattar standardfunktioner för uppbyggnad av effektiva, flexibla tillverkningslinjer och paletterna är förberedda för kommunikation med maskiner, linjestyrning och MES-lösningar.

"Palettsystemet och linjestyrningen omfattas av flera patentansökningar och de har egenskaper som medger flexiblare produktion och kortare genomloppstider", säger Göran Abbestam, projektledare för utvecklingen av X85.
Youtilize är en mjukvara för produktionslogistik (MES - Manufacturing Execution Software) och hanterar samtliga resurser i produktionslinjen: operatörer, maskiner och komponenter som används, liksom data och information som krävs för tillverkning av respektive produkt.

FlexLink räknar med att sälja X85 inom elektronik, verkstads, läkemedel, livsmedel och förpackningsindustrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1