Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2007

Effektivare avsyning i Bjurholm

Chip & Circuit har investerat i en ny AOI vilket gör företaget betydligt mer effektivt i avsyningsprocesserna.
Chip & Circuit har avsyning pÄ varje kort innan det gÄr till kund. Denna process har nu effektiviserats och höjts kvalitetsmÀssigt genom investeringen av en ny AOI-utrustning. AOI:n, Automatic Optical Inspection, Àr av mÀrket Omron RNS-ptH och har levererats av Cyncrona.

Chip & Circuit Àr den första tillverkaren i Norden som har investerat i denna maskin som Àr ovanlig i dessa regioner dÄ den frÀmst Àr avsedd för bakplanstillverkning till stora LCD-skÀrmar. Det var frÀmst möjligheten till hantering av stora paneler, maxstorlek 650 x 550 mm, som fick Chip & Circuit att slÄ till pÄ denna maskin som deras kund, Electrotech efterfrÄgat under en tid. Maskinen Àr av modellbeteckningen RNS-ptH Large och Àr inte att förvÀxla med den mindre modellen som exempelvis Flodafors Lego och Conlego har installerat.

”Eftersom vi har en ökning nu i produktionen sĂ„ klarar inte personalen av att hĂ„lla efter. Och sedan blir det jobbigt nĂ€r det Ă€r sĂ„ avancerade kort. Den hĂ€r maskinen tittar ju pĂ„ allting, bĂ„de framsida, baksida och kan Ă€ven titta pĂ„ korten efter vĂ„glödning. Den gör ju lika bedömningar vilket gör att kvaliteten till vĂ„ra kunder kommer att öka i slutĂ€ndan”, berĂ€ttar Chip & Circuits VD Lars Sjöblom för evertiq.

Avsyningspersonal som nu ersÀtts av maskinen kommer att omplaceras till operatörer till dels att sköta AOI:n och dels till ytmonteringen. PersonalmÀssigt har Chip & Circuit inte ökat sÀrskilt mycket. Under den period dÀr Chip & Circuits kunder ökat sin tillverkning hos Chip & Circuit har man i stÀllet satsat pÄ att bli mer effektiva. Ett steg i detta har varit att bygga ut lokalerna sÄ att produktionsytan kunnat erbjuda ett mer effektivt sÀtt att arbeta.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-2