Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 oktober 2007

Citytunneln utrustas med Beijer<br>Electronics styrsystem

Beijer Electronics har via totalentreprenören El & Industrimontage (EIAB) erhållit en strategiskt viktig order från Banverkets Citytunnelprojekt på styrsystemslösningar.
"Infrastrukturlösningar är ett prioriterat område för oss, ett område där vi ser stora tillväxt-möjligheter. Här har vi gjort en riktad satsning på järnvägslösningar som resulterat i denna andra viktiga leverans till Banverket", säger Göran Sigfridsson, VD och koncernchef för Beijer Electronics.

Beijer Electronics har sedan tidigare levererat styrsystem till Botniabanan längs Norrlands-kusten. Styrsystemslösningen till Citytunneln är en vidareutveckling av samma framgångsrika koncept.

Konceptlösningen består av ett standardsystem från Mitsubishi Electric och ett egenutvecklat protokoll enligt IEC-standard som gör det möjligt för styrsystemet att kommunicera direkt med Banverkets överordnade system (GELD). Beijer Electronics lösning gör driften både enklare att hantera och betydligt mindre kostsam.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1