Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 11 oktober 2007

Nytt i ledningen hos Morphic-bolag

VD och flera nyckelpersoner rekryterade till Morphics dotterbolag för nya energisystem.
Mats Reimark har utsetts till ny VD för Morphics dotterbolag MBD. Samtidigt har Mikael Willgert utsetts till ny utvecklingschef och Per Fredriksson till ny marknadschef. Energisystemen under utveckling innebÀr ett helt nytt sÀtt att omvandla, lagra och anvÀnda förnybar energi och kan som ett exempel komma att helt ersÀtta dieselaggregat för drift av telekombasstationer.

Mats Reimark Àr 47 Är och utbildad civilingenjör vid KTH. De senaste tvÄ Ären har han arbetat som Director Hybrid Engineering vid GM Powertrain Europe, en del av General Motors globala hybridverksamhet. Reimarks roll har bland annat varit att skapa en organisation för utveckling av hybrider, och under hans ledning har nya hybridkoncept visats pÄ mÀssor i Europa och i USA.

Reimark har haft sin karriĂ€r inom SAAB Automobile och GM. Bland annat har han haft det europeiska ansvaret inom GM för forskning och tidig utveckling av styrsystem till motorer, vĂ€xellĂ„dor och hybridsystem för att möta nya utmaningar vad gĂ€ller koldioxidutslĂ€pp, emissioner och prestanda. Reimark har ocksĂ„ varit ansvarig för utveckling av bensinmotorer och styrsystem inom SAAB Automobile och ansvarat för etableringen av ett kompetenscenter för ”drive quality”, körkĂ€nsla.

Reimark tilltrÀder befattningen senast i januari 2008.

”Mats har i sina tidigare befattningar visat pĂ„ förmĂ„ga att bygga broar mellan forskning och applikation, att pĂ„ kort tid ta en teknisk vision och genomföra den i praktiken med beaktande Ă€ven av den ekonomiska verkligheten, kundfokus och omvĂ€rldsanalys. Entreprenörskap och strategiskt tĂ€nkande, att fĂ„nga helheten och se vart man ska gĂ„, Ă€r egenskaper som kommer vĂ€l till pass nu nĂ€r vi skall accelerera produktutvecklingen för vĂ„ra energisystem”, sĂ€ger Jonas Eklind, koncernchef och VD för Morphic.

”Jag har med intresse följt Morphic under en lĂ€ngre tid, tror mycket pĂ„ produkten och ser fram emot att vara med och pĂ„verka banbrytande utveckling som bĂ„de ger ekonomiskt bĂ€rkraftiga och samtidigt miljömĂ€ssigt hĂ„llbara lösningar för lokal elproduktion och energilagring”, sĂ€ger Mats Reimark.

Parallellt med rekryteringen av Mats Reimark till ny VD har Mats Willgert utsetts till ny utvecklingschef och Per Fredriksson till ny marknadschef.

Mikael Willgert Àr civilingenjör och kommer nÀrmast frÄn en befattning som utvecklingschef/CTO inom TagMaster AB. DÀr har han under sina sju Är byggt upp en utvecklingsavdelning och tagit fram ett helt nytt produktprogram dÀr avgörande krav Àr lÄng livslÀngd, extremt lÄg strömförbrukning och mekanik som tÄl en tuff miljö. Tidigare har Mikael Willgert arbetat pÄ Ericsson som chef för GSM Infrastructure samt strategiledning. Han har ocksÄ bland annat arbetat pÄ CelsiusTech som chef för en produktionsenhet för flygelektronik.

Mikael Willgert Àr 49 Är och utbildad teknisk fysiker frÄn KTH. Willgert har ett tjugotal godkÀnda patent omfattande systemlösningar, elektronik HW och mekanik.
Willgert tilltrÀder tjÀnsten i december 2007.

Per Fredriksson, ny marknadschef inom Morphic Business Development, kommer nÀrmast frÄn en befattning som samverkansdirektör vid Karlstad Universitet. DÀr har Fredriksson de senaste fyra Ären haft övergripande ansvar för externa relationer och affÀrsutveckling.

Tidigare har Fredriksson haft olika chefsbefattningar inom sÄvÀl stora som smÄ företag. Han har bland annat varit CEO för Nordic Circle AB och VD för Netnova Development AB. Under en period var han finansdirektör för Kvaerner Pulping i Singapore och var med och byggde upp företagets försÀljnings- och projektkontor.

Per Fredriksson har en universitetsexamen i Business Administration och i matematik vid Karlstad Universitet. Han har ocksÄ ett antal styrelseuppdrag bÄde i företag och vid universitetet.
Fredriksson tilltrÀder tjÀnsten i december 2007.

”Det Ă€r ett erfaret gĂ€ng som nu tar ledningen i Morphic Business Development AB. OmrĂ„det Nya energisystem Ă€r Ă€nnu bara i sin början och den potentiella marknaden för energisystemen Ă€r stor. Bland de aktörer som redan visat intresse för systemet finns sĂ„vĂ€l telekombolag, energibolag och vindkraftparker som industrier och lantbrukare”, sĂ€ger Jonas Eklind, koncernchef och VD för Morphic.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2