Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 11 oktober 2007

Nytt i ledningen hos Morphic-bolag

VD och flera nyckelpersoner rekryterade till Morphics dotterbolag för nya energisystem.
Mats Reimark har utsetts till ny VD för Morphics dotterbolag MBD. Samtidigt har Mikael Willgert utsetts till ny utvecklingschef och Per Fredriksson till ny marknadschef. Energisystemen under utveckling innebär ett helt nytt sätt att omvandla, lagra och använda förnybar energi och kan som ett exempel komma att helt ersätta dieselaggregat för drift av telekombasstationer.

Mats Reimark är 47 år och utbildad civilingenjör vid KTH. De senaste två åren har han arbetat som Director Hybrid Engineering vid GM Powertrain Europe, en del av General Motors globala hybridverksamhet. Reimarks roll har bland annat varit att skapa en organisation för utveckling av hybrider, och under hans ledning har nya hybridkoncept visats på mässor i Europa och i USA.

Reimark har haft sin karriär inom SAAB Automobile och GM. Bland annat har han haft det europeiska ansvaret inom GM för forskning och tidig utveckling av styrsystem till motorer, växellådor och hybridsystem för att möta nya utmaningar vad gäller koldioxidutsläpp, emissioner och prestanda. Reimark har också varit ansvarig för utveckling av bensinmotorer och styrsystem inom SAAB Automobile och ansvarat för etableringen av ett kompetenscenter för ”drive quality”, körkänsla.

Reimark tillträder befattningen senast i januari 2008.

”Mats har i sina tidigare befattningar visat på förmåga att bygga broar mellan forskning och applikation, att på kort tid ta en teknisk vision och genomföra den i praktiken med beaktande även av den ekonomiska verkligheten, kundfokus och omvärldsanalys. Entreprenörskap och strategiskt tänkande, att fånga helheten och se vart man ska gå, är egenskaper som kommer väl till pass nu när vi skall accelerera produktutvecklingen för våra energisystem”, säger Jonas Eklind, koncernchef och VD för Morphic.

”Jag har med intresse följt Morphic under en längre tid, tror mycket på produkten och ser fram emot att vara med och påverka banbrytande utveckling som både ger ekonomiskt bärkraftiga och samtidigt miljömässigt hållbara lösningar för lokal elproduktion och energilagring”, säger Mats Reimark.

Parallellt med rekryteringen av Mats Reimark till ny VD har Mats Willgert utsetts till ny utvecklingschef och Per Fredriksson till ny marknadschef.

Mikael Willgert är civilingenjör och kommer närmast från en befattning som utvecklingschef/CTO inom TagMaster AB. Där har han under sina sju år byggt upp en utvecklingsavdelning och tagit fram ett helt nytt produktprogram där avgörande krav är lång livslängd, extremt låg strömförbrukning och mekanik som tål en tuff miljö. Tidigare har Mikael Willgert arbetat på Ericsson som chef för GSM Infrastructure samt strategiledning. Han har också bland annat arbetat på CelsiusTech som chef för en produktionsenhet för flygelektronik.

Mikael Willgert är 49 år och utbildad teknisk fysiker från KTH. Willgert har ett tjugotal godkända patent omfattande systemlösningar, elektronik HW och mekanik.
Willgert tillträder tjänsten i december 2007.

Per Fredriksson, ny marknadschef inom Morphic Business Development, kommer närmast från en befattning som samverkansdirektör vid Karlstad Universitet. Där har Fredriksson de senaste fyra åren haft övergripande ansvar för externa relationer och affärsutveckling.

Tidigare har Fredriksson haft olika chefsbefattningar inom såväl stora som små företag. Han har bland annat varit CEO för Nordic Circle AB och VD för Netnova Development AB. Under en period var han finansdirektör för Kvaerner Pulping i Singapore och var med och byggde upp företagets försäljnings- och projektkontor.

Per Fredriksson har en universitetsexamen i Business Administration och i matematik vid Karlstad Universitet. Han har också ett antal styrelseuppdrag både i företag och vid universitetet.
Fredriksson tillträder tjänsten i december 2007.

”Det är ett erfaret gäng som nu tar ledningen i Morphic Business Development AB. Området Nya energisystem är ännu bara i sin början och den potentiella marknaden för energisystemen är stor. Bland de aktörer som redan visat intresse för systemet finns såväl telekombolag, energibolag och vindkraftparker som industrier och lantbrukare”, säger Jonas Eklind, koncernchef och VD för Morphic.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2