Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2007

”Outsourcing ökar bruttomarginaler 50%”

Oden Control meddelade tidigare i år att man outsourcade sin tillverkning av ställdon till kontraktstillverkaren Note AB. Nu meddelar man om att outsourcingen har ökat företagets bruttomarginaler med 50 procent.
Tvåmannabolagets huvudsakliga verksamhet inriktar sig på tillverkning och försäljning av elektriska ställdon till processindustrin.

”För att bättre kunna konkurrera på den europeiska marknaden måste vi kontinuerligt arbeta med att sänka våra tillverkningskostnader. Vi har bland annat stärkt vårt samarbete med elektronikleverantören NOTE, vilket har resulterat i lägre inköpspriser och förbättrad kundsupport”, meddelar Helena Granqvist, VD Oden Control AB. ”Vi kan konstatera att bruttomarginalen har ökat till närmare 50 procent under årets två första tertial”, fortsätter hon. Bruttomarginalen uppgick under årets första halvår till 49 procent.

Oden Control AB är noterat på Aktietorget sedan våren 2001.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2