Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 oktober 2007

Tritech släpper eget system för hemautomation

Tritech Technology AB, det svenska företaget som specialiserat sig på trådlösa system, lanserar nu en komplett lösning för hemautomation.
Via en display eller webbsida kan du justera ljus och värme, se om någon rör sig i huset eller kontrollera el-åtgång på kyl och frys. Lösningen heter TriBee Home Automation och ska göra det möjligt för exempelvis bredbandsleverantörer att erbjuda denna tjänst till sina kunder. TriBee Home Automation lanseras på Tekniska Mässan den 16 oktober.

"Lösningen är en vidareutveckling av vår ZigBee-baserade kommunikationsplattform TriBee som vi lanserade i våras", berättar Mattias Wide, produktchef på Tritech.

"Liknande lösningar finns redan på marknaden i USA men har inte riktigt fått något genomslag i Europa. Vi tror dock att det kan komma inom kort då vi nu för samtal om leverans till ett antal större bredbandsleverantörer över hela Europa", fortsätter han.

Tanken är att bredbandsleverantörer av olika slag ska kunna erbjuda denna lösning till lägenhets- och husägare som en tjänst med olika omfattning. Rent konkret handlar det om att förse exempelvis IR-detektorer, rökdetektorer, magnetkontakter och el-switchar med TriBees radiosändare som sedan kommunicerar med en gateway. Denna gatway kan sedan kopplas upp till bredbandet som möjliggör kommunikation via nätet.

"Antalet användningsområden är nästan obegränsade", säger Mattias Wide.

"Men extra intressant tycker jag själv att det är med möjligheten att kontrollera energiåtgången i olika typer av hemelektronik. Med en sådan möjlighet kan vi förmodligen minska energiåtgången avsevärt. Det hela gör att det kan bli ekonomiskt intressant för vissa elbolag, som ju många gånger är bredbandsleverantörer, att inte sälja mer el. Något vi alla tjänar på i förlängningen", lägger han till.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2