Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 oktober 2007

Prevas väljs till EU-projekt inom genforskning

Prevas hjÀlper till med instrument för genforskning vid EU-finansierat projekt. Arbetet kommer att utföras av Prevas kompetenscenter för Life Science.
Kompetenscentrat Àr ett av fem i Norden och Àr belÀget i Stockholm/Uppsalaregionen, dÀr mÄnga av Prevas 20-tal Life Science kunder finns.

Projektet MODEST-EU kommer att pÄgÄ under 36 mÄnader och har beviljats över 2,75 miljoner euro i finansiering av EU-kommissionen.

Syftet Àr att utveckla instrument och applikationsprotokoll som ska anvÀndas i sÄvÀl basforskning som för att ta fram nya lÀkemedel mot sjukdomar i immunförsvar, nervsystem och levern. Instrumentet blir det första i vÀrlden i sitt slag. Prevas roll Àr att ta fram det frÄn koncept till fÀrdig produkt. Tekniken baseras pÄ amaxas Nucleofector och handlar om screening med hög genomströmning, d v s att snabbt kunna identifiera förÀndringar i olika celler.

Konsortiet bakom projektet bestĂ„r av Ă„tta parter - amaxa AG (Tyskland), Deutsches Rheumaforschungszentrum (Tyskland), RNAx GmbH (Tyskland), Protobios Ltd (Estland), Fotec Forschungs- und Technologietransfer GmbH (Österrike), HTP High Tech Plastics AG (Österrike), Dominion Pharmakine SL (Spanien) och Prevas AB. Det var projektsamordnande amaxa som identifierade Prevas unika kompetens inom omrĂ„det.

- Prevas Àr ett nordiskt utvecklingshus med vÀrlden som marknad. Att vi fÄr förtroendet att vara med i detta spÀnnande projekt ser vi som ett viktigt steg och stÀrker vÄr förmÄga att erbjuda utveckling av intelligenta produkter pÄ den globala marknaden, sÀger Mats Lundberg affÀrsomrÄdeschef för produktutveckling pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2