Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 oktober 2007

Prevas väljs till EU-projekt inom genforskning

Prevas hjälper till med instrument för genforskning vid EU-finansierat projekt. Arbetet kommer att utföras av Prevas kompetenscenter för Life Science.
Kompetenscentrat är ett av fem i Norden och är beläget i Stockholm/Uppsalaregionen, där många av Prevas 20-tal Life Science kunder finns.

Projektet MODEST-EU kommer att pågå under 36 månader och har beviljats över 2,75 miljoner euro i finansiering av EU-kommissionen.

Syftet är att utveckla instrument och applikationsprotokoll som ska användas i såväl basforskning som för att ta fram nya läkemedel mot sjukdomar i immunförsvar, nervsystem och levern. Instrumentet blir det första i världen i sitt slag. Prevas roll är att ta fram det från koncept till färdig produkt. Tekniken baseras på amaxas Nucleofector och handlar om screening med hög genomströmning, d v s att snabbt kunna identifiera förändringar i olika celler.

Konsortiet bakom projektet består av åtta parter - amaxa AG (Tyskland), Deutsches Rheumaforschungszentrum (Tyskland), RNAx GmbH (Tyskland), Protobios Ltd (Estland), Fotec Forschungs- und Technologietransfer GmbH (Österrike), HTP High Tech Plastics AG (Österrike), Dominion Pharmakine SL (Spanien) och Prevas AB. Det var projektsamordnande amaxa som identifierade Prevas unika kompetens inom området.

- Prevas är ett nordiskt utvecklingshus med världen som marknad. Att vi får förtroendet att vara med i detta spännande projekt ser vi som ett viktigt steg och stärker vår förmåga att erbjuda utveckling av intelligenta produkter på den globala marknaden, säger Mats Lundberg affärsområdeschef för produktutveckling på Prevas.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1