Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 oktober 2007

Micronic lanserar ny mönsterritare<br>för bildskärmstillverkning

Micronic Laser Systems AB introducerar idag Prexision-8 och Prexision-10, två nya mönsterritare för bildskärmar.
Micronic Prexision-10 riktar sig mot produktion av större fotomasker för användning i nästa generations LCD-tillverkning, så kallad G10. Dessa fotomasker gör det möjligt att kostnadseffektivt tillverka bildskärmar och TV-apparater upp till 60 tum och större.

Micronic Prexision-8 riktar sig mot produktion av högkvalitativa fotomasker upp till och med generation 8.

Båda produkterna är baserade på en ny avancerad teknikplattform som bygger vidare på Micronics framgångar med LRS-serien. Prexision ger avsevärt bättre precision och kvalitet i fotomaskerna samtidigt som tillverkningen kan ske med högre produktivitet och tillförlitlighet än i dagens mönsterritare. Linjebreddshållningen har förbättats med upp till 30 procent och mönsterpassningen med 50 procent jämfört med tidigare system samtidigt som rithastigheten ökat.

”Vi är stolta över att kunna bidra till bildskärmsindustrins utveckling mot nya generationer med lanseringen av Prexision.” säger Sven Löfquist, VD för Micronic Laser Systems AB. ”Micronic Prexision möjliggör produktion av fotomasker för G10, samtidigt som den ger fotomasker med högre kvalitet och högre produktivitet i tillverkningen.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1