Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 oktober 2007

Data Respons dubblar omsättningen

Data Respons redovisar nu ett av sina bÀsta kvartal nÄgonsin. OmsÀttningen i tredje kvartalet fördubblades jÀmfört med Äret innan.
Data Respons ASA fördubblar omsÀttningen i tredje kvartalet jÀmfört med samma kvartal förra Äret. BÄde förvÀrv och organisk tillvÀxt har bidragit till den kraftiga omsÀttningsökningen. Data Respons nÄde rörelseintÀkter pÄ 151,8 miljoner norska kronor under tredje kvartalet, vilket kan jÀmföras med omsÀttningen pÄ 78,3 miljoner kronor under tredje kvartalet 2006. Rörelseresultatet landade under kvartalet pÄ 11,6 miljoner norska kronor vilket Àr en kraftig förbÀttring jÀmfört med de 2,7 miljoner Data Respons levererade samma kvartal förra Äret.

"Det Àr speciellt roligt att vÄr internationella satsning har en sÄ stor förbÀttring. Att vi lyckas utanför Norge bekrÀftar att Data Respons har en internationell företagsmodell", kommenterar Data Respons VD Kenneth Ragnvaldsen.

Data Respons internationella verksamhet vÀxer med 176% och utgör nu ca hÀlften av omsÀttningen i koncernen. Flera strategiska uppköp bidrar till den goda utvecklingen men ocksÄ den organiska tillvÀxten Àr stark. Den utgör 28% i kvartalet och över 30% hittills i Är.

"I tillÀgg till tillvÀxten Àr det berÀttigat att dra fram resultatförbÀttringarna i bÄde Sverige och Danmark. Vi har kommit upp pÄ en ny nivÄ och jÀmfört med tidigare sÄ Àr vi pÄ vÀg att nÄ en kritisk massa som kommer att bidra med mer stablilitet", sÀger Kenneth Ragnvaldsen.

Data Respons har nu 11 kvartal pÄ rad bakom sig med konstant tillvÀxt. Under det tredje kvartalet tog Data Respons emot det största kontraktet i företagets historia. KontraktsvÀrdet var pÄ 63 miljoner norska kronor och innebÀr att Data Respons skall sköta utveckling och leveranser av inbyggnadslösningar till Kongsberg Defence & Aerospace.

I tredje kvartalet vÀxer orderreserven till 376 miljoner norska kronor. En tillvÀxt pÄ 53% jÀmfört med föregÄende Är. I Är har Data Respons haft tre goda kvartal hittills och Àr redan 10 % över hela fjolÄrets omsÀttning och orderingÄng. Resultat hittills i Är visar Ànnu bÀttre utveckling och Àr 40% bÀttre Àn hela fjolÄret.

"Detta visar att vi har en bra positionerad portfölj av tjÀnster, produkter och lösningar till den vÀxande embedded solutions marknaden. Dessutom visar det att vi Àr pÄ hugget och Àr en kunddriven organisation och det har vi tÀnkt att fortsÀtta med", sÀger Kenneth Ragnvaldsen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1