Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 oktober 2007

Swedish Embedded Award. Här är vinnarna:

Den gemensamma faktorn för de tre vinnarna av årets Swedish Embedded Award är att de gör livet lite lättare för utsatta grupper. In View AB, Högskolan i Halmstad och Luleå tekniska universitet tog hem priset i de olika kategorierna.
Inför jubileumsutdelningen av priset – femte året i rad – var det höga förväntningar på de tävlande i Swedish Embedded Award. Som tävlingskommitténs ordförande Johan Nordin uttryckte det: ”Aldrig har det varit så svårt att utse vinnare”. Till vinnare vid prisutdelningen på Tekniska Mässans galamiddag den 17 oktober utsågs i respektive kategori:

Enterprise – In View AB med produkten Ippi, en länk mellan mobilen och TVn. En ”storbildsnalle” som är enkel att hantera och ger alla möjligheten att dra nytta av den senaste tekniken.

Student – Högskolan i Halmstad med en smart rullstol som med elmotorer hjälper till vid exempelvis uppförsbackar.

Micro/Nano – Luleå tekniska universitet med Sensorband, ett trygghetslarm med inbyggd fallsensor.

Swedish Embedded Award arrangeras av KK-stiftelsens program minST – expertkompetens mikro/nano systemteknik och teknIQ – expertkompetens intelligenta produkter” i samt branschföreningen IM – Embedded Technology, Elektronikindustriföreningen, tidningen Elektronik i Norden samt Tekniska Mässan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2