Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 oktober 2007

Swedish Embedded Award. Här är vinnarna:

Den gemensamma faktorn för de tre vinnarna av årets Swedish Embedded Award är att de gör livet lite lättare för utsatta grupper. In View AB, Högskolan i Halmstad och Luleå tekniska universitet tog hem priset i de olika kategorierna.
Inför jubileumsutdelningen av priset – femte året i rad – var det höga förväntningar på de tävlande i Swedish Embedded Award. Som tävlingskommitténs ordförande Johan Nordin uttryckte det: ”Aldrig har det varit så svårt att utse vinnare”. Till vinnare vid prisutdelningen på Tekniska Mässans galamiddag den 17 oktober utsågs i respektive kategori:

Enterprise – In View AB med produkten Ippi, en länk mellan mobilen och TVn. En ”storbildsnalle” som är enkel att hantera och ger alla möjligheten att dra nytta av den senaste tekniken.

Student – Högskolan i Halmstad med en smart rullstol som med elmotorer hjälper till vid exempelvis uppförsbackar.

Micro/Nano – Luleå tekniska universitet med Sensorband, ett trygghetslarm med inbyggd fallsensor.

Swedish Embedded Award arrangeras av KK-stiftelsens program minST – expertkompetens mikro/nano systemteknik och teknIQ – expertkompetens intelligenta produkter” i samt branschföreningen IM – Embedded Technology, Elektronikindustriföreningen, tidningen Elektronik i Norden samt Tekniska Mässan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1