Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 oktober 2007

Free2move vill koncentrera produktportföljen

Free2move har idag en bred produktportfÀlj inom en massa trÄdlösa applikationer men i framtiden skall företaget hitta sin speciella nisch.
Free2move Ă€r ett litet företag med en bred produktportfölj. Free2move har valt att utveckla produkter och sedan sĂ€lja dem som innehĂ„ll till större elektroniktillverkare, bland kunderna kan nĂ€mnas Siemens och Thales. SjĂ€lva tillverkningen Ă€r utlagd pĂ„ en extern legotillverkare. I vĂ€rdekedjan har Free2move alltsĂ„ specialiserat sig pĂ„ produktdesign, utveckling och försĂ€ljning. Den nye operativa VD:n Marcus Österberg berĂ€ttar för beQuoted hur denna skall koncentreras och göras konkurrenskraftig inför framtiden. I fokus ligger ett strategiskt beslut om vilken vĂ€g man skall gĂ„ samt en ökad satsning pĂ„ försĂ€ljning och kommunikation med marknaden.

OmsÀttningen i bolaget gÄr framÄt. Free2move omsatte förra Äret 5,7 miljoner och redovisade ett resultat pÄ minus 1,2 miljoner kronor. Under första halvÄret i Är omsatte Free2move 6,4 miljoner kronor med ett resultat pÄ blott 70tkr.

”MĂ„lsĂ€ttningen Ă€r en omsĂ€ttningsökning med minst 100 procent varje Ă„r. Den trĂ„dlösa marknaden Ă€r fortfarande i stark tillvĂ€xt, i dagslĂ€get gĂ€ller det bara att kunna producera det som efterfrĂ„gas. Det Ă€r dĂ€r vi har flaskhalsarna idag”, sĂ€ger Free2moves VD Marcus Österberg.

Den vĂ€xande marknaden för trĂ„dlösa produkter har lett fram till att Free2move har fĂ„tt en alltför bred produktportfölj. I dagslĂ€get har Free2move lika mĂ„nga produkter i sin portfölj som antal anstĂ€llda. Detta Ă€r nĂ„got Marcus Österberg tĂ€nker göra nĂ„got Ă„t.

”Utmaningen idag Ă€r inte att hitta projekt, det Ă€r att hitta rĂ€tt projekt. Marknaden har blivit sĂ„ stor sĂ„ att vi nu ser möjligheter att positionera bolaget. I framtiden skall vĂ„rt breda fokus smalna av. Vi mĂ„ste hitta vĂ„r egen nisch”, förklarar Marcus Österberg.

”Det handlar om att slipa den kompetens vi har snarare Ă€n att tappa delar av den. Att ha en sĂ„ stor produktportfölj som vi har med vĂ„r lilla bemanning Ă€r imponerande tekniskt sett, men inte ur ekonomisk synvinkel”, fortsĂ€tter han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1