Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 oktober 2007

Airbags hett stöldgods

Tjuvar härjar i Jönköpingstrakten. De bryter sig in i bilar nattetid och stjäl bilarnas airbags. Poisen misstänker att airbagsen sedan monteras i stulna bilar.
Tjuvarna monterar loss airbags ur främst Audi-bilar. Framförallt är det i Värnamo- och Jönköpingstrakten som drabbats. Tjuvarna opererar enligt polisen på ett proffsigt sätt och de lämnar nästan inga spår efter sig. En airbag till en Audi A6 kostar cirka 5500 kronor plus moms till förarplatsen. Till passagerarsidan är den dyrare.

”Polisen tror att utrustningen senare monteras i stulna bilar från Tyskland. Utrustningen går troligtvis österut på export. Det finns tecken på att det där importeras mycket bilar från Tyskland som är krockade. Det här är ju ganska dyr utrustning med mycket elektronik”, säger Bengt Netterström vid Jönköpingspolisen till Aftonbladet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2