Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 oktober 2007

Saab köper resten av Saab Grintek

Saab köper utestående aktier i Saab Grintek Ltd för MSEK 240 av Kunene Finance Company Ltd och blir därmed 100% ägare i Saab Grintek (Pty) Ltd.
– Denna affär möjliggör ett förstärkt samarbete mellan våra försvarsrelaterade delar i Sydafrika och våra affärsenheter inom Saab, säger Saabs vice vd Kenth-Åke Jönsson.

– Även om vi avser att integrera försvarsdelarna är vi fortsatt angelägna att engagera oss med så kallade BEE (Black Economic Empowerment) partners vilket efterfrågas hos våra kunder och samarbetspartners i Sydafrika, säger Kenth-Åke Jönsson vidare.

– Vi har varit engagerade i utvecklingen av Grintek i många år och tror att försvarsdelen av Grintek kommer att få förbättrade förutsättningar om den integreras ytterligare med Saab. Vi kommer också att fortsätta vårt samarbete med Saab i Sydafrika, säger Zoli Kunene, ordförande i Kunene Finance Company (Pty) Ltd.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1