Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 oktober 2007

IBA och Elekta inleder samarbete

IBA (Ion Beam Applications S.A.: Reuters, IBAB.BR och Bloomberg, IBAB.BB) och Elekta AB (publ) (Nordiska Börsen, EKTAb), tillkÀnnagav idag att företagen inleder ett globalt samarbete inom partikelterapi, med mÄlet att optimera integrationen av protonterapi och system för informationshantering för cancerbehandling.
MÄlet med samarbetet mellan IBA och Elekta Àr att kunna erbjuda heltÀckande och helt integrerade lösningar för behandling av cancer baserade pÄ öppna grÀnssnitt för protonterapi och andra former av partikelterapi. BÄda företagen besitter en unik kompetens inom sina respektive omrÄden inom strÄlbehandling och har beslutat att gemensamt arbeta för en smidigare integration av alla de system som behövs vid en avancerad klinik för partikelterapi. Integration av bÄde linjÀracceleratorer och partikelterapisystem kommer att vara till stor nytta för ledande kliniker i kampen mot cancer. BÄde IBA och Elekta erbjuder vÀrldsledande teknologier och delar filosofin att skapa lösningar som bygger pÄ öppna grÀnssnitt och industrigemensamma standarder.

Inom ramen för samarbetsavtalet kommer IBA och Elekta att erbjuda lösningar för partikelterapi som möter specifika kliniska behov. FrĂ„n Elektas sida, kan dessa innefatta en rad olika produkter och lösningar, bland annat mjukvaruplattformen MOSAIQℱ för hantering av informations- och arbetsflöde, MOSAIQ Proton Therapy Module, avancerad utrustning för patientpositionering och -fixering, lokaliseringssystem samt Ă€ven behandlingssystemet Elekta SynergyÂź för avancerad bildstyrd strĂ„lterapi. IBA bidrar Ă„ sin sida med Proteus, det marknadsledande systemet för protonterapi. I framtiden kan fler komponenter och lösningar ocksĂ„ komma att inkluderas i samarbetet, beroende pĂ„ kundefterfrĂ„gan.

Samarbetet mellan Elekta och IBA kommer Àven att innefatta gemensam utveckling av integrerade lösningar som underlÀttar och effektiviserar protonterapi. Vidare kommer företagen ocksÄ att samarbeta kring försÀljning och marknadsföring och gemensamt erbjuda optimerade lösningar till en vÀxande marknad.

” IBA’s protonterapisystem bygger helt pĂ„ öppna grĂ€nssnitt och kan kombineras med mĂ„nga andra system inom strĂ„lbehandling. Men eftersom cancerkliniker idag förvĂ€ntar sig att olika behandlingssystem, informationssystem och journaler ska kunna integreras i en och samma lösning, kommer det gemensamma erbjudandet frĂ„n IBA och Elekta att sĂ€tta en helt ny standard pĂ„ marknaden”, sĂ€ger Pierre Mottet, VD för IBA.

”StrĂ„lbehandling av cancer Ă€r ett omrĂ„de som just nu befinner sig i en mycket snabb utveckling. Intensitetsmodulering, bildstyrning, och elektroniska journalsystem Ă€r nĂ„gra exempel pĂ„ förbĂ€ttringar som just nu förĂ€ndrar cancervĂ„rden över hela vĂ€rlden. PĂ„ samma sĂ€tt som Elekta Ă€r drivkraften bakom mĂ„nga av dessa förbĂ€ttringar inom strĂ„lterapin, Ă€r IBA den klart ledande leverantören av protonterapi”, sĂ€ger Tomas Puusepp, VD för Elekta. ”Eftersom vi bĂ„da delar övertygelsen om vĂ€rdet av öppna system, har vi kunnat utveckla vĂ„rt tidigare informella samarbete till en mer heltĂ€ckande allians som tĂ€cker sĂ„vĂ€l teknologiutvecklings som kommersiellt samarbete. Tillsammans kommer IBA och Elekta att kunna erbjuda en optimal lösning för varje behov vid en avancerad cancerklinik,” avslutar Puusepp.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2