Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2007

Prevas köper verksamhet av Flextronics

Prevas vÀxer kraftigt i Göteborg, förvÀrvar konsultverksamhet av Flextronics
Prevas har tecknat avtal om förvÀrv av en verksamhet med 50-talet specialister inom inbyggda system med Flextronics. Specialisterna finns i Göteborg och förstÀrker Prevas befintliga kompetens- och utvecklingscentrum för intelligenta produkter Ät fordonsbranschen.

Den förvÀrvade konsultverksamheten har sitt ursprung i BlueLabs som var ett av Sveriges första utvecklingshus för intelligenta produkter. Medarbetarna tillför över 25 Ärs erfarenhet av produktutveckling pÄ Göteborgsmarknaden. FörvÀrvet omfattar ocksÄ ett komplett utvecklingslaboratorium. Dessutom tillförs vÀletablerade kundrelationer inom medicinsk teknik, telekommunikation och fordonselektronik. Ett inkrÄmsavtal har tecknats med tilltrÀdesdag den 1 november 2007. Köpeskillingen betalas kontant och uppgÄr till 5,6 Mkr för immateriella tillgÄngar. DÀrutöver tillkommer vÀrdet av övriga övertagna tillgÄngar och skulder.

"Prevas Àr ett nordiskt utvecklingshus med vÀrlden som marknad. Med förvÀrvet fortsÀtter vÄr redan kraftiga expansion pÄ Göteborgsmarknaden samtidigt som vi stÀrker förmÄgan att erbjuda utveckling av intelligenta produkter pÄ den globala marknaden", sÀger Anders Englund VD pÄ Prevas.

Prevas produktutvecklingsverksamheten bedrivs i sex ”center of excellences”, dvs. kompetenscentra, som fokuserar pĂ„ olika kundgrupper och branscher. Denna fokusering gör att Prevas kan möta vĂ€xande branschunika behov. Generellt ökar kraven pĂ„ kortare utvecklingstid, kvalitet, design och uppkopplingsmöjligheter för sĂ„vĂ€l industri- som konsumentprodukter.

Den nordiska marknaden för inbyggda system vÀrderas till 12 miljarder SEK och vÀxer med cirka 15 procent per Är, enligt BCC Consulting. Det pÄgÄr en kraftig konsolidering av marknaden. Redan 2005 erövrade Prevas positionen som ledande i Norden. Idag finns Prevas etablerat i Sverige, Danmark och Norge. Tanken Àr att finnas med egna kontor och utvecklingscenter Àven i Finland. Marknadsbearbetningen av kunder utanför Norden görs med egna sÀljare och med hjÀlp av lokala partners.

Den förvÀrvade verksamheten förvÀntas 2008 omsÀtta ca 50 Mkr och nÄ en rörelsemarginal pÄ 10 procent under andra halvÄret 2008. Den förvÀrvade enheten kommer att ingÄ i Prevas koncernredovisning fullt ut frÄn och med den 1 november 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1