Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2007

Viktigt att äga sin tillverkning<br>tycker NOTEs kunder

NOTEs senaste affär vittnar om att NOTEs kunder utövar påtryckningar på NOTE om att äga sin egen tillverkning.
På samma sätt som NOTE gjorde i Kina där man förvärvade 50% av Ionics EMS fabrik går man nu in och tar över hälften av Fideltroniks Krakowfabrik.

Fideltronik har under en längre tid tillverkat åt NOTE men nu skall de stora volymerna i fabriken bytas ut mot NOTEs betydligt lägre volymer, som samtidigt är väsentligt högre än de volymer NOTE tillverkar i Sverige.

”Det är viktigt för våra kunder att vi äger vår tillverkning. De vill ha en ansvarig så att om någonting händer så skall vi inte kunna skylla ifrån oss på någon annan”, förklarar NOTEs VD Arne Forslund för evertiq.

Vid fabriken i Krakow har man även 20 civilingenjörer verksamma inom design och konstruktionsfunktioner som NOTE nu kommer att kunna ta del av.

”De har kört stora volymer vid den fabriken tidigare men nu blir det high-mix low-volume och tanken är att vi successivt kommer att knuffa ut deras tillverkning och ersätta den med NOTEs”, berättar Arne Forslund för evertiq.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2