Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 30 oktober 2007

Impact Coatings och Volvo i samarbete

Kontakterna för elektrisk anslutning av slÀpvagnar till personbilar utsÀtts för en besvÀrlig miljö samt hÄrt slitage, vilket Impacts Coatings belÀggningsmaterial Maxfas kan bidra till att förbÀttra.
Impact Coatings har dÀrför via ett konsortsium inlett samarbete med Volvo Cars för att utveckla en ny slÀpvagnskontakt. Projektets resultat kan ocksÄ komma att överföras till andra applikationer.

För projektets genomförande ingĂ„r Impact Coatings som en part i ett konsortium av företag som designar och tillverkar kontaktstiften, plastkapslingen och kablagen. Övriga deltagare Ă€r svenska Adcontact och Mecdon samt schweiziska Vogt och tjeckiska Stul.

Ytterligare anvÀndarintressenter finns med i projektet, varför volymen snart kan motsvara kapaciteten i ett belÀggningssystem av typen ReelCoater.

För att fÄ igÄng projektet har det varit helt avgörande att sÀkra tillgÄngen till kapaciteten i en sÄdan maskin. Impact Coatings har dÀrför Ätagit sig att tillhandahÄlla en första ReelCoater pÄ sÄ kallad inhouse-basis. Inhouse innebÀr att systemet placeras hos kontaktdonstillverkaren, men Impact Coatings Àger systemet och tar betalt per producerad detalj. Förutom att reducera den initiala affÀrsrisken för kontaktdons-tillverkaren expanderas det totala affÀrsomfÄnget för Impact Coatings.

Samarbetet med Volvo Cars har resulterat i att ytterligare applikationer inom Volvo Cars penetreras, sÄvÀl andra Maxfas-applikationer som inom det dekorativa omrÄdet.

”Tack vare Volvo Cars deltagande i projektet har vi varit beredda att ta en kalkylerad risk för att pĂ„skynda exploateringen av Maxfas. Förfarandet Ă€r ett exempel pĂ„ hur vi avser att offensivt nyttja en del av kapitalet frĂ„n den nyemission som nyligen beslutats” sĂ€ger Torsten Rosell, styrelseordförande pĂ„ Impact Coatings.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2