Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2007

Full fart i Pajala

Mikromakarna har mycket att göra just nu. Nya kunder kommer in och gamla kunder växer.
”Det är full fart just nu men det är ju som det är i den här branschen. Man vet aldrig när det vänder”, berättar Mikromakarnas produktionschef Lage Niska för evertiq.

Mikromakarna är verksamma främst inom industrisegmentet och ser ännu inte att den högkonjunktur man nu befinner sig i kommer att mattas av.

Mikromakarna tog under sommaren in extra personal som de behövt hålla kvar åtminstone fram till årsskiftet för att man haft så mycket att göra. Jämfört med förra året vi den här tiden är man 7 personer mer vid Mikromakarnas fabrik i Pajala.

Mikromakarna tog under förra veckan sin nya röntgen i bruk. Den Dage röntgen bolaget köpte av Scanditron har öppnat för nya möjligheter för kvalitetsarbetet.

”Vi köpte den för att kunna röntga BGA:er men vi har upptäckt att den kan användas till en massa annat. Till och med handlödning av vissa komponenter kan kontrolleras med hjälp av röntgen”, berättar Lage Niska för evertiq.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2