Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 augusti 2001

Sju lyckade tester av 3G-nät

Tredje generationens mobila nät är på väg att rullas ut. Sju europeiska operatörer har genomfört lyckade tester. I Finland, Tyskland, Österrike, Monaco och Italien har telefonsamtal via 3G testnätverk genomförts.
Stabila uppkopplingar gjordes också till och från redan existerande GSM-nät och fasta nät. Prototyper av den nya generationens mobiltelefoner användes.

"De här testerna visar att UMTS/3G har lämnat teori-stadiet och visat sig fungera i verkligheten. Siemens och NEC tillsammans ligger långt framme när det gäller att nå fram till verkliga resultat med den nya tekniken", säger Sören Swärd, VD på Siemens AB i Sverige, i ett pressmeddelande.

Samtidigt genomfördes, som tidigare meddelats, ett första videotelefonsamtal på Isle of Man där rörliga bilder förmedlades mellan mobila handdatorer via UMTS. Alla samtal gjordes via 3G-utrustning som levererats av Siemens och NEC i samarbete.

"Vi har idag ett bra fotfäste på den nordiska marknaden", säger Roland Aurich, affärsområdeschef på Siemens Information and Communications i Sverige. Tidigare i år plockade Siemens hem order både i Norge och i Finland. "Vi står i beredskap att kunna leverera till de operatörer i Sverige som ännu inte bestämt sig, avslutar Roland Aurich.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1