Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 augusti 2001

Sju lyckade tester av 3G-nät

Tredje generationens mobila nĂ€t Ă€r pĂ„ vĂ€g att rullas ut. Sju europeiska operatörer har genomfört lyckade tester. I Finland, Tyskland, Österrike, Monaco och Italien har telefonsamtal via 3G testnĂ€tverk genomförts.
Stabila uppkopplingar gjordes ocksÄ till och frÄn redan existerande GSM-nÀt och fasta nÀt. Prototyper av den nya generationens mobiltelefoner anvÀndes.

"De hÀr testerna visar att UMTS/3G har lÀmnat teori-stadiet och visat sig fungera i verkligheten. Siemens och NEC tillsammans ligger lÄngt framme nÀr det gÀller att nÄ fram till verkliga resultat med den nya tekniken", sÀger Sören SwÀrd, VD pÄ Siemens AB i Sverige, i ett pressmeddelande.

Samtidigt genomfördes, som tidigare meddelats, ett första videotelefonsamtal pÄ Isle of Man dÀr rörliga bilder förmedlades mellan mobila handdatorer via UMTS. Alla samtal gjordes via 3G-utrustning som levererats av Siemens och NEC i samarbete.

"Vi har idag ett bra fotfÀste pÄ den nordiska marknaden", sÀger Roland Aurich, affÀrsomrÄdeschef pÄ Siemens Information and Communications i Sverige. Tidigare i Är plockade Siemens hem order bÄde i Norge och i Finland. "Vi stÄr i beredskap att kunna leverera till de operatörer i Sverige som Ànnu inte bestÀmt sig, avslutar Roland Aurich.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2