Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2007

TAC levererar TV-övervakning till LKAB

TAC har tillsammans med WM-data tagit hem en order pÄ leverans och driftsÀttning av ett TV-övervakningssystem vid LKAB i Kiruna. CCTV-systemet ska övervaka viktiga positioner i produktionen vid det nya pelletsverket KK4 och det nya anrikningsverket KA3 i Kiruna.
- TV-systemet frÄn TAC Informationssystem Àr det som bÀst motsvarar vÄra tekniska krav med bÀsta pris/prestanda. Systemet Àr certifierat mot vÄrt styrsystem frÄn ABB och mÄste klara besvÀrliga driftförhÄllanden med bÄde strÀng kyla och hög vÀrme. Vi har Àven goda erfarenheter av tidigare TV-system frÄn TAC, sÀger Jan Björkman vid LKAB.

Totalt kommer ett 40-tal kameror att installeras pÄ strategiska platser i produktionen vid de nya pellets- och anrikningsverken i Kiruna. TV-kamerorna presenteras i ett operatörsgrÀnssnitt i kontrollrummet för anlÀggningen. Systemet till LKAB Àr baserat pÄ den skalbara, IP-baserade videoplattformen TAC Sphinx.

- TAC Àr en etablerad leverantör och samarbetspartner till oss och LKAB. Efter en grundlig utvÀrdering kom vi fram till att TACs lösning var den som bÀst motsvarade LKABs behov, sÀger John-Erik Kostenniemi vid WM-data i Kiruna.

- VÄra integrerade TV-system upplevs som vÀldigt enkla och lÀtta att anvÀnda Àven i förhÄllandevis komplexa anlÀggningar. Sphinx-plattformen Àr svenskutvecklad och passar vÀldigt bra i krÀvande industrimiljöer, sÀger Johan Eklund, VD vid TAC Informationssystem AB i Malmö.

Luossavaara-Kiirunavaara AB (LKAB) har för nÀrvarande fem pelletsanlÀggningar, tvÄ i Kiruna, ett i Svappavaara och tvÄ i Malmberget. Det nya pelletsverket KK4, som ska tas i drift andra kvartalet 2008, kommer initialt att producera 5 Mt pellets per Är med möjlighet att senare öka till 6 Mt genom tillÀggsinvesteringar. Investeringsbeloppet uppskattas till drygt sex miljarder kronor inklusive kapacitetshöjande ÄtgÀrder i gruvan. Investeringarna ska höja LKABs leveranskapacitet av jÀrnmalmsprodukter frÄn nuvarande 23 miljoner ton till 25 Mt Är 2007 och 30 Mt Är 2008.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1