Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 juli 2001

Motorolaförlust 232 miljoner

Motorola meddelade igår att de haft en förlust för andra kvartalet på 232 miljoner USD
Förlusten som är utan extraordinära kostnader är Motorolas andra kvartalsförlust för de senaste 15 åren. Men de anser inte att det är tåget som kommer.
Bolaget förutsåg förra kvartalet att omsättningen skulle öka "något" från periodens 7,8 miljarder USD men den blev "bara" 7,5 miljarder USD för perioden april- juni.På plus-sidan finns ett positivt "cashflow" på cirka 1 miljard USD. Analytiker har varit bekymrade över Motorolas balansräkning, men genom försäljning av olika tillgångar har de lyckats ha ett positivt cashflow i år.Motorolas styrelseordförande, C Galvin säger i ett uttalande att företagets mobiltelefondel "redan börjar tecken på bättring". "Vi förväntar oss att se en ökad efterfrågan, speciellt för våra 2,5G (generation) produkter, med start i tredje kvartalet"Han tror också att halvledarmarknaden kan vänta sig "en tvåsiffrig tillväxt nästa år." Källa Financial Times

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2