Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 december 2007

Mölndalsföretag får maskinorder

"Denna nya order på en Arcam A2 visar att systemet nu är brett accepterat av kunderna", säger Magnus René, VD på Arcam i ett uttalande.
Arcam AB har fått en order på ett Arcam A2-system. Systemet planeras för leverans under 2007.

Arcam A2 och Arcam EBM S12 är elektronstrålebaserade system för så kallad Free Form Fabrication (FFF) av solida metallkomponenter direkt från CAD-underlag. EBM-maskinen laddas med metallpulver och kammaren vakuumsätts. Den datorstyrda elektronstrålen smälter pulvret med hög energi och detaljer byggs efter CAD-ritningen genom att 0,1 mm tunna skikt av smält pulver adderas till varandra. Processen sker under vakuum, vilket ger en mycket ren smälta och det färdiga föremålet får optimala materialegenskaper. Genom EBM-teknologin får kunden möjlighet att snabbare och billigare tillverka komplicerade detaljer i titan och andra avancerade material.

Arcam utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för direkttillverkning av metalldetaljer med FriFormsteknik. Utrustningen används av flyg- och implantatindustrin för snabb och kostnadseffektiv tillverkning av komplexa komponenter. Teknologin ger möjlighet till betydande besparingar i både ledtid och produktionskostnader. Arcam är noterat på NGM

"Denna nya order på en Arcam A2 visar att systemet nu är brett accepterat av kunderna", säger Magnus René, VD på Arcam i ett uttalande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2