Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 december 2007

XANO förvärvar Eslöv Mekaniska Verkstad

XANO Industri AB har idag genom dotterbolag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Eslöv Mekaniska Verkstad AB.
EMEK arbetar som underleverantör till mekanisk industri med skärande bearbetning i främst rostfritt stål som specialitet. Tillverkningen omfattar såväl styckedetaljer som långa serier och präglas av mycket hög kvalitet. Tjänster som produktutveckling, montering och logistiklösning ingår också i EMEKs marknadserbjudande. Företaget har 25 anställda och omsätter 55 MSEK med en resultatnivå på ca tio procent. Balansomslutningen uppgår till 30 MSEK, varav 11 MSEK utgör eget kapital. Köpeskillingen, som erläggs kontant, uppges av avtalsmässiga skäl ej.

Genom förvärvet av EMEK tillförs XANO-koncernens befintliga verksamheter inom skärande bearbetning såväl ytterligare kompetens och produktionsresurser som utökade möjligheter att producera detaljer på ett optimalt sätt avseende kapacitetsutnyttjande och tillverkningsekonomi. Branschmässigt sträcker sig tillverkningen från komponenter för elektronikindustrin och renrums-producerade artiklar inom medicinteknik till automationsutrustning och konsumentprodukter som babyutrustning och sporttillbehör.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-1