Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 december 2007

Flex-Solectron fusionen klar på 6 månader

Amerikanska tidningen The Street uppskattade att integrationen mellan Solectron och Flextronics skulle ta mellan 18 och 24 månader. Men det kommer att ta endast 6 månader att gifta de båda bolagen.
Enligt reportern Jim Cramer på amerikanska TV kanalen CNBC så betyder detta att de stora kostnadsbesparingarna för Flextronics kommer snabbare än förväntat, vilket medför att analytikerna kommer att uppvärdera företagets aktiekurs. Cramer kallar affären för en klassisk god fusion där förväntningarna var för låga vilket medför stora vinster för aktieägarna.

Affären sätter Flextronics på en andraplats bakom Foxconn. Enligt Cramer så kommer resten av industrin att konsolideras för att klara av att konkurrera med dessa toppspelare. Denna kommande våg av förvärv kommer att minska prispressen inom EMS industrin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1