Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 november 2000

Axis och Sony i partnerskap om videoserver

Axis Communications uppger i ett pressmeddelande att de tillsammans med japanska elektronikjÀtten Sony har utvecklat videoservern SNT-V304 Video Network Station.
Med Axis teknik kan traditionella analoga övervakningskameror anvÀndas för att integreras i datanÀtverk. Bilderna kan ses i en vanlig webblÀsare varsomhelst i det digitala nÀtverket. Den nya videoservern förenklar arbetet för ett antal olika yrkesgrupper, bland annat sÀkerhetschefer, kvalitetsansvariga och marknadsforskare.

SÀkerhetsbranschen Àr i förvandling. FrÄn att ha huvudsakligen arbetat med analog teknik slÄr nu digitala, nÀtverksbaserade lösningar igenom. Videoservern möjliggör för anvÀndare att utnyttja sina traditionella analoga kameror för övervakning med CCTV-teknik i de moderna nÀtverk som idag anvÀnds för annan datakommunikation.

Videoservern omvandlar en analog signal till ett digitalt format, JPEG. En videosekvens kan sedan i realtid skickas över ett nÀtverk, till exempel företagets intranÀt, eller över Internet. Systemet kan anvÀndas tillsammans med digitala videobandspelare och styrbara analoga videokameror. Systemet kan sÀttas upp sÄ att videosekvenser frÄn ett larmtillfÀlle automatiskt skickas till en förutbestÀmd e-postadress.

- SNT-V304 Video Network Station Àr resultatet av Axis och Sonys kombinerade expertis inom nÀtverksteknologi och bildhantering. Den kommer att kunna förbÀttra vÄra kunders existerande sÀkerhetslösningar och utgöra en framtidssÀker bas för nya sÀkerhetssystem, sÀger Ton Hendriks, produktchef pÄ Sony Broadcasting & Professional Europe.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1