Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 januari 2008

Metric Power och Scanpocon går samman

Litorina Kapital blir majoritetsÀgare i den nya koncern som skapas genom samgÄendet mellan Coromatic, Metric Power och Scanpocon. Det nybildade Coromatic Holding blir moderbolag för Skandinaviens ledande aktör inom lösningar, produkter och underhÄll för fysisk IT-sÀkerhet, med en omsÀttning överstigande 550 Mkr.
Coromatic förser den svenska marknaden med skrÀddarsydda driftsÀkrade datorhallslösningar. Coromatics erbjudande Àr uppbyggt kring stor erfarenhet och kompetens, samt förstklassiga produkter inom fysisk IT-sÀkerhet. Bolaget har 70 anstÀllda och har under de senaste fyra Ären vuxit organiskt med i snitt 30% per Är och nÄdde 2007 en omsÀttning pÄ 325 Mkr.

Metric Power och Scanpocon erbjuder lösningar och produkter inom driftsÀkerhet och kraftförsörjning i Norge, Danmark och Sverige. Metric Power och Scanpocon visar god tillvÀxt och lönsamhet, har totalt runt 60 anstÀllda och omsÀtter cirka 225 Mkr, i huvudsak pÄ de norska och danska marknaderna.

–De ingĂ„ende bolagen har redan idag en framgĂ„ngsrik verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och ett tydligt förĂ€dlingsvĂ€rde inom fysisk IT-sĂ€kerhet. Koncernens kunderbjudande blir fortsatt att förse marknaden med strategier och kompletta lösningar för fysisk IT-sĂ€kerhet, innefattande datorhallslösningar och sĂ€krad strömförsörjning i ett brett spektrum av applikationer, sĂ€ger Maths Waxin, VD för Coromatic och tilltrĂ€dande koncernchef för den nybildade företagsgruppen.

– Maths Waxin och hans ledningsgrupp har skickligt och mĂ„lmedvetet byggt upp Coromatic till den ledande svenska aktören inom datorhallslösningar genom en konsekvent satsning pĂ„ kundnytta och en hög tekniknivĂ„. Tillsammans med Metric Powers och Scanpocons förstklassiga företagsledningar och etablerade marknadspositioner hoppas vi Ă€ven kunna erbjuda Coromatics koncept pĂ„ den norska och danska marknaden. Vi ser ocksĂ„ stor utvecklingspotential i Metric Powers och Scanpocons befintliga verksamheter pĂ„ samtliga skandinaviska marknader, sĂ€ger Paul Steene, Partner pĂ„ Litorina Capital Advisors, investeringsrĂ„dgivare Ă„t Litorina Kapital III.

Ordförande i Coromatic Holding blir Bo Kastensson, tidigare koncernchef i Bewator-gruppen.

– Vi ser potentialen i att lĂ„ta de ingĂ„ende bolagen samverka i en stark och dynamisk koncern. Vidare ser vi betydande möjligheter till organisk tillvĂ€xt och till kompletteringsförvĂ€rv. Vi bedömer att koncernen med stöd av en stark tillvĂ€xt ska kunna vara börsfĂ€rdig inom nĂ„got Ă„r, sĂ€ger Bo Kastensson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1