Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 januari 2008

Techsam investerar för fortsatt tillväxt

Kontraktstillverkaren Techsam Electronics i Ånäset investerar nu för fortsatt tillväxt. En ny ytmonteringscell och en ny ytmonteringsugn ska levereras till Techsams fabrik i Ånäset i början av februari.
Techsam omsatte förra året ca 20 miljoner kronor och i år siktar man på en omsättning på 28 miljoner kronor. Under december anställde man tre nya operatörer till sin fabrik och nu investerar man för att öka kapaciteten i fabriken för den planerade tillväxten.

”Vi siktar på att växa vidare. Vi räknar med att inom två till tre år vara 30 anställda”, berättar Techsams VD Håkan Johansson för evertiq.

Techsam har som det första företaget i Europa investerat i en ny Vitronic Soltec MR933 omsmältningsugn från Scanditron.

”Scanditron har med sin långa erfarenhet kunnat erbjuda ett helhetskoncept med prestandastarka omsmältningsugnar, samt ett processpaket som innefattar en helhetslösning för att kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre och säkrare process”, säger Antony Wiklund, produktionschef på Techsam Electronics.

I samband med köpet av omsmältningugn, kommer Techsam Electronics också att investera i en tvättutrustning till screentryckaren.

Techsam har beställt en till ytmonteringscell från Philips för att öka kapaciteten i ytmonteringsprocessen.

”Redan vid köpet av fabriken 2003 fanns en Philipslina med en Topaz installerad, som sedan 2005 utvidgades med en Emerald och en separat LCS. Att fortsätta samarbetet med Assembleon och deras Philipsmaskiner har känts naturligt, då både maskinerna är driftsäkra och flexibla, samt att en bra serviceorganisation finns i Sverige”, säger VD Håkan Johansson.

Techsam har tre ytmonteringsmaskiner i samma line där den nya ugnen kommer att installeras. Techsam har även en line för våglödning där ett conveyorsystem sammanlänkar handmonteringen och Techsams Seho våglödare.

Techsam Electronics ägs av Håkan Johansson som köpte den 1000m2 stora Ånäsetfabriken av Samhall 2003 med sin kompanjon. Företaget tillverkar idag produkter i serier om 20 000 kort per år.”Vi tillverkar inte så jättestora volymer. De produkter vi tillverkar kommer oftast inte upp i volymer över 20 000 kort per år. Om de skulle göra det så är vi naturligtvis villiga att investera i mer ytmonteringsmaskiner”, berättar Håkan Johansson för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1