Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 januari 2008

Smarteq i avtal med Landis+Gyr

Smarteq har tecknat avtal inom omrÄdet automatisk fjÀrravlÀsning av elmÀtare, AMR. Avtalet med Landis+Gyr berÀknas vara vÀrt över 10 miljoner kronor och leveranserna pÄbörjas i januari 2008.
I dagarna fick Smarteq sin tredje stororder bekrÀftad inom AMR-omrÄdet. Detta efter att ha slutit ett avtal med det schweiz/finska energimÀtarföretaget Landis+Gyr. I och med affÀren har Smarteq vunnit ytterligare ett AMR-projekt i Sverige och dÀrmed mutat in drygt femtio procent av den svenska marknaden för de elmÀtare som kommunicerar trÄdlöst via GSM-nÀten. Den totala svenska AMR-marknaden Àr pÄ cirka 5,2 miljoner elmÀtare.

– PĂ„ knappt ett Ă„r har vi lyckats vinna tre stora kontrakt pĂ„ den svenska AMR-marknaden. Detta visar verkligen att vĂ„ra antenner och den kunskap vi besitter pĂ„ omrĂ„det hĂ„ller högsta kvalitet, sĂ€ger Lars Ericson, VD pĂ„ Smarteq.

– Vi valde Smarteq för deras gedigna kombination av kvalitet, kunskap och design nĂ€r det gĂ€ller antenner. Dessutom hĂ„ller Smarteq mycket konkurrenskraftiga priser, sĂ€ger Hans Alesund, VD, Landis+Gyr Enermet AB.

AffÀren med Landis+Gyr berÀknas vara vÀrd 10 miljoner kronor och berör leverans av antennlösningar för 390 000 mÀtpunkter för EON-kunder i framför allt norra Sverige och Götaland.

Leveranser pÄbörjas under januari i Är och senast mitten av 2009 mÄste projektet vara genomfört. Detta eftersom det Àr den tidpunkt hela Sverige mÄste ha genomfört övergÄngen till fjÀrravlÀsta elmÀtare.

Förutom att Landis+Gyr Àr ett av Europas ledande företag inom elmÀtarsystem ingÄr företaget i den australiensiska koncernen Bayard Group. Koncernen opererar i 30-talet lÀnder och omsÀtter strax över sex miljarder kronor per Är.

– Det Ă€r vĂ„r förhoppning att samarbetet med Landis+Gyr ska generera en rad affĂ€rer i framtiden inte bara i Europa, utan Ă€ven i övriga vĂ€rlden. Det Ă€r nu upp till oss att visa att förtjĂ€nar dessa affĂ€rer, sĂ€ger Lars Ericson.

– Det intressanta med dessa affĂ€rer Ă€r att Smarteq verkligen har bevisat att de besitter en spjutspetskompetens pĂ„ antenner och antennteknik. Bara i Europa Ă€r den potentiella marknaden för antenner till elmĂ€tare berĂ€knad till mellan 10-15 miljarder kronor, dĂ€rtill kommer antenner för gas och vattenmĂ€tare, sĂ€ger Per Edlund, styrelseordförande i Smarteq och VD i Consafe IT AB, som Ă€r huvudĂ€gare i Smarteq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2