Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 januari 2008

NOTEs varsel inte bara pga Ericsson

Ericsson Ă€r en stor kund till NOTE, det kĂ€nner mĂ„nga till men det Ă€r inte bara Ericssons önskan om att ha tillverkning i lĂ„gkostnadslĂ€nder som gör att NOTE nu varslar 124 medarbetare. ”Det Ă€r en mix av företag”, berĂ€ttar NOTEs VD Arne Forslund för evertiq.
”Nu tar vi nĂ€sta steg i vĂ„rt nearsourcingkoncept”, sĂ€ger Arne Forslund till evertiq.

Fabrikerna i Sverige kommer att bli mer inriktade pÄ NOTEs nearsourcingmodell, dvs att kunden fÄr en snabb och flexibel utvecklings- och tillverkningstjÀnst pÄ nÀra hÄll för prototyper och smÄ serier medan NOTEs tillverkningskapacitet i lÄgkostnadslÀnder utnyttjas för arbetsintensiv produktion och inte minst för tillverkning av produkter för den lokala marknaden.

”Det hĂ€r Ă€r helt enligt plan. Hade förvĂ€rven av Ionicsfabriken och Fideltroniks fabrik kommit tidigare hade Ă€ven varslen kommit tidigare. Nu har vi personal och kompetens pĂ„ plats sĂ„ nu kan vi ta det hĂ€r steget”, berĂ€ttar Arne Forslund för evertiq.

Ericsson Àr en stor kund till NOTE men det Àr inte bara Ericsson som vill fÄ möjlighet att tillverka sina produkter i lÄgkostnadsland.

”Vi har flera exempel. Det Ă€r en mix av företag och det gĂ€ller Ă€ven smĂ„ kunder dĂ€r vi tittar pĂ„ var deras produkter passar”, sĂ€ger Arne Forslund till evertiq.

”Det handlar ocksĂ„ om att vi ska följa kundens marknad. Det som skall sĂ€ljas i Kina skall tillverkas i Kina och det som skall sĂ€ljas i Europa skall tillverkas i Europa”, berĂ€ttar Arne Forslund för evertiq.

Varslet gÀller SkÀnninge, SkellefteÄ, Lund och NorrtÀlje men inte Torsby.

”Du ser att Torsby inte berörs, dĂ€r Ă€r det fullt i orderböckerna och det Ă€r mycket pĂ„ gĂ„ng in och kunderna dĂ€r vill inte tillverka nĂ„gon annanstans”, berĂ€ttar Arne Forslund för evertiq.

Om konjunkturlÀget berÀttar Arne Forslund att nÄgon avmattning Ànnu inte synts till. Det Àr frÀmst inom telekom som man sett en förÀndring men inte ens dÀr Àr det nÄgon större avmattning.

”Den nedgĂ„ng vi sĂ„g under Q4 har planat ut sĂ„ nĂ„gon större nedgĂ„ng Ă€r det inte frĂ„ga om”, sĂ€ger Arne Forslund.

”Jag har inte sett nĂ„gra tecken pĂ„ nĂ„gon generell nedgĂ„ng. Alla pratar om den men ingen har sett den”, avslutar Arne Forslund.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2