Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Marcus With Elektronikproduktion | 15 januari 2008

Marcus With ska effektivisera lackhärdningen

Marcus With, idag produktionschef pÄ Wintech har startat ett nytt företag vid sidan om sitt nuvarande arbete pÄ Wintech AB. Mawi Teknik har utvecklat en hÀrdtunnel för lackade kort som skall effektivisera lackprocessen vÀsentligt i kretskortstillverkningen.
Marcus With, idag produktionschef pÄ Wintech AB har i sitt nystartade företag Mawi Teknik utvecklat en produkt som skall effektivisera lackprocessen i kretskortstillverkningen. CT500 Àr en hÀrdtunnel för snabb torkning av lackerade kretskort. HÀrdtunneln arbetar med en lÄg temperatur och med en lÄngsamt tillförd konvektion för att förhindra skinnbildning pÄ lackytan. De lackerade kretskorten lÀggs pÄ en gallerbricka/bÀrare och maskinen startar automatiskt nÀr brickan förs framÄt. DÀrefter kan totalt 10st brickor matas in med lackerade kort innan man mÄste vÀnta ut hÀrdtiden. Man kan sÄledes fylla upp tunneln för största möjliga kapacitet. Efter att hÀrdningen skett körs ramarna ut och maskinen stÀnger automatiskt av sig. Hela processen Àr automatisk och hÀrdtunneln Àr underhÄllsfri.

”Jag har frĂ„gat runt lite och responsen har varit bra”, berĂ€ttar Marcus With för evertiq.

Arbetsgivaren Wintech har stöttat Marcus With under hela utvecklingsstadiet och det Àr ocksÄ pÄ Wintech som den första prototypen nu stÄr installerad.


CT500

”Jag köper in de olika delarna som halvfabrikat och ihopsĂ€ttning och kvalitetssĂ€kring gör jag sjĂ€lv”, berĂ€ttar Marcus With för evertiq.

Marcus With letar nu efter en försÀljningsrepresentant som tar hand om marknadsföringen och försÀljningen av CT500.

”Jag har nĂ„gra pĂ„ gĂ„ng men ingenting Ă€r klart Ă€nnu”, berĂ€ttar Marcus With för evertiq.

Den största vinsten CT500 ger Àr en tidsbesparing.

”Vi har lyckats koppla loss en tjĂ€nst frĂ„n lackavdelningen sedan vi stĂ€llde in den hĂ€r. Tidigare hade vi de lackade korten i rumstemperatur i ett ventilerat skĂ„p dĂ€r de fick torka och hĂ€rda i minst 8 timmar. Med den hĂ€r maskinen sĂ„ tar det ca 40 minuter för korten att hĂ€rda”, berĂ€ttar Marcus With för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1