Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 januari 2008

Electropolis utvidgar sitt samarbete

Sedan 2002 har ett antal företag i Norrland utvecklat ett samarbete för att stÀrka sin konkurrenskraft. Konceptet, Electropolis, har fallit vÀl ut och nu fortsÀtter bolagen sin satsning pÄ nya affÀrer.
Elektronikindustrin i Norrbotten, och i det hÀr fallet en grupp Bottenvikspirater (baserat pÄ kÀnd historia frÄn regionen), fortsÀtter sitt koncept med samverkan inom elektronikbranschen. NÄgot som ocksÄ kommer att lyftas fram under ElektronikmÀssan 28 - 30 januari i Stockholm dÀr flera av företagen stÀllet ut i en gemensam monter pÄ mÀssan.

”Inom Electropolis har vi skapat en stark plattform för att stĂ€rka samverkan inom elektronikbranschen i hela norra Sverige. Detta gynnar vĂ„ra kunder dĂ„ vi kan erbjuda dem totala helhetslösningar inom elektronikomrĂ„det, frĂ„n ax till limpa”, sĂ€ger Anders Högström , VD Electropolis.

”I flera av klusterföretagens affĂ€rer har mĂ„nga nya order erhĂ„llits genom samarbete och vĂ„rt gemensamma breda utbud av tjĂ€nster och produkter. Detta har ocksĂ„ stĂ€rkt företagens position pĂ„ marknaden och etablerat norra Sverige som en konkurrenskraftig region inom elektronikomrĂ„det. Storleken har faktiskt betydelse”, sĂ€ger Anders med ett skratt.

Electropolis bildades 2002 pÄ initiativ frÄn elektronikföretagen i syfte att öka tillvÀxten inom elektronikbranschen i regionen. I Norrbotten ingÄr ca 25 elektronikföretag i Electropolis och under 2008 etableras Àven ett bredare samarbete med elektronikbranschen i VÀsterbotten.

”Utvecklingen inom elektronikindustrin har varit mycket positiv de senaste Ă„ren och vi ser en stadig resultatökning inom elektronikbranschen i bĂ„de Norr- och VĂ€sterbotten”, kommenterar Anders Högström.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1