Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 januari 2008

Elekta får fransk order

Universitetssjukhuset CHU de Poitiers i västra Frankrike har valt Elekta som huvudpartner i ett ambitiöst program för att förbättra kapaciteten för strålbehandling av cancer i regionen Poitou-Charente.
Sjukhuset CHU de Poitiers i västra Frankrike ersätter nu utrustning från en annan tillverkare med tre Elekta Synergy® för intensitetsmodulerad och bildstyrd strålterapi. Ordervärdet uppgår till närmare fem miljoner Euro.

Intensitetsmodulerad och bildstyrd strålterapi (IMRT & IGRT) har under de senaste åren blivit standard vid leverans av nya strålterapisystem och Elekta Synergy har etablerats som referensteknologin för dessa mer precisa metoder för att strålbehandla cancertumörer.

CHU de Poitiers, vilket är den enda avancerade strålterapikliniken i området kring Poitiers, har beslutat att uppgradera såväl kvalitet som kapacitet genom att ersätta utrustning från en annan tillverkare med tre Elekta Synergy.

”Strålterapi är ett av de viktigaste vapnen i kampen mot cancer”, säger Jean-Pierre Dewitte, VD för CHU de Poitiers.

”Integrerad tredimensionell röntgen, vilket är nödvändigt för äkta bildstyrd behandling, kommer med stor sannolikhet att bidra till förbättrade behandlingsresultat. Efter att ha utvärderat teknologi från ett flertal leverantörer kom vi till slutsatsen att Elekta erbjuder den lösning som är mest kliniskt beprövad och mest effektiv när det gäller arbetsflödet”, avslutar Dewitte.

Elekta Synergy gör det möjligt för strålterapeuten att leverera strålning med mycket hög precision och därmed minimera stråldosen till omkringliggande frisk vävnad. Samtidigt är systemet tillräckligt flexibelt för att kunna användas för i stort sett samtliga typer av strålbehandlingar.

”Vi är glada över att få etablera et partnerskap med CHU de Poitiers i arbetet med att förbättra cancervården i regionen. Vidare ser vi fram emot att få samarbeta med Jean-Pierre Dewitte och sjukhusets strålterapiavdelning i arbetet att vidareutveckla bland annat in-vivo-dosimetri, andningsreglerad strålning och avancerade tekniker för dosleverans”, säger Vincent Beilvert, chef för Elektas verksamhet i Frankrike.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-20 18:51 V11.9.5-1