Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 januari 2008

Elekta får fransk order

Universitetssjukhuset CHU de Poitiers i vÀstra Frankrike har valt Elekta som huvudpartner i ett ambitiöst program för att förbÀttra kapaciteten för strÄlbehandling av cancer i regionen Poitou-Charente.
Sjukhuset CHU de Poitiers i vÀstra Frankrike ersÀtter nu utrustning frÄn en annan tillverkare med tre Elekta SynergyŸ för intensitetsmodulerad och bildstyrd strÄlterapi. OrdervÀrdet uppgÄr till nÀrmare fem miljoner Euro.

Intensitetsmodulerad och bildstyrd strÄlterapi (IMRT & IGRT) har under de senaste Ären blivit standard vid leverans av nya strÄlterapisystem och Elekta Synergy har etablerats som referensteknologin för dessa mer precisa metoder för att strÄlbehandla cancertumörer.

CHU de Poitiers, vilket Àr den enda avancerade strÄlterapikliniken i omrÄdet kring Poitiers, har beslutat att uppgradera sÄvÀl kvalitet som kapacitet genom att ersÀtta utrustning frÄn en annan tillverkare med tre Elekta Synergy.

”StrĂ„lterapi Ă€r ett av de viktigaste vapnen i kampen mot cancer”, sĂ€ger Jean-Pierre Dewitte, VD för CHU de Poitiers.

”Integrerad tredimensionell röntgen, vilket Ă€r nödvĂ€ndigt för Ă€kta bildstyrd behandling, kommer med stor sannolikhet att bidra till förbĂ€ttrade behandlingsresultat. Efter att ha utvĂ€rderat teknologi frĂ„n ett flertal leverantörer kom vi till slutsatsen att Elekta erbjuder den lösning som Ă€r mest kliniskt beprövad och mest effektiv nĂ€r det gĂ€ller arbetsflödet”, avslutar Dewitte.

Elekta Synergy gör det möjligt för strÄlterapeuten att leverera strÄlning med mycket hög precision och dÀrmed minimera strÄldosen till omkringliggande frisk vÀvnad. Samtidigt Àr systemet tillrÀckligt flexibelt för att kunna anvÀndas för i stort sett samtliga typer av strÄlbehandlingar.

”Vi Ă€r glada över att fĂ„ etablera et partnerskap med CHU de Poitiers i arbetet med att förbĂ€ttra cancervĂ„rden i regionen. Vidare ser vi fram emot att fĂ„ samarbeta med Jean-Pierre Dewitte och sjukhusets strĂ„lterapiavdelning i arbetet att vidareutveckla bland annat in-vivo-dosimetri, andningsreglerad strĂ„lning och avancerade tekniker för dosleverans”, sĂ€ger Vincent Beilvert, chef för Elektas verksamhet i Frankrike.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1