Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 januari 2008

Enics flyttar kretskortsproduktion<br>från Vasa till Lojo

Kontraktstillverkaren Enics flyttar en stor del av sin verksamhet frÄn Vasa till Lojo. Ca 100 anstÀllda kan komma att sÀgas upp.
Enics flyttar kretskortsproduktionen frÄn Vasa till Lojo och dÀrmed kan ca 100 anstÀllda vid Enics i Vasa komma att sÀgas upp. Det Àr en pÄgÄende omstruktureringsprocess inom koncernen som nu fÄr till följd att verksamhet flyttas mellan de olika enheterna i koncernen. Vasafabriken skall fungera som slutmonteringsenhet med en egen sÀljavdelning. Kretskortsproduktionen skall nu flyttas till Enics enhet i Lojo. NÄgra uppsÀgningar eller samarbetsförhandlingar Àr Ànnu inte pÄbörjade men flytten kan innebÀra att ca 100 anstÀllda kan komma att sÀgas upp.

”Vi har inte inlett nĂ„gra samarbetsförhandlingar och ingen har sagts upp. Omstruktureringsprocessen Ă€r igĂ„ng. Enics gör betydande investeringar och satsar pĂ„ en fabrik för tillverkning i Lojo men i investeringarna ingĂ„r ocksĂ„ att stĂ€rka Vasa- och Varkausfabrikernas roll som kundserviceenheter”, sĂ€ger Jari Kinnari till lokaltidningen Jakobstads tidning.

”Vasa fĂ„r ju ersĂ€ttande verksamhet och som sagt, det Ă€r alldeles för tidigt att börja spekulera i uppsĂ€gningar”, fortsĂ€tter han.

Huvudförtroendeman pÄ fackklubben i Vasa, Kerttu Ojala, sÀger att mÄnga anstÀllda kÀnner oro inför framtiden. Det har lett till att nÀrmare 20 anstÀllda pÄ kort tid lÀmnat företaget.

”Ingen har sagts upp, men klart att mĂ„nga Ă€r oroliga. Inom ett par mĂ„nader klarnar det sĂ€kert vad som hĂ€nder och huruvida det blir uppsĂ€gningar”, sĂ€ger hon till Jakobstads tidning.

Bilden visar Vaasa fabriken i Finland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1