Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 januari 2008

5 minuter med BB Electronics Mats Persson

evertiq har fÄtt en pratstund med BB Electronics nye försÀljningschef för den svenska marknaden.
Varför valde du BB Electronics?

- Det var flera orsaker som gjorde att jag valde BB Electronics. Men de viktigaste var följande,

A) Utmaningen att bygga upp en ny försÀljningsorganisation i Sverige var spÀnnande och
att fÄ vara med sÀlja in en ny kundbas i Sverige för företaget.

B) Den kompetens som finns inom BB Electronics gör att jag bedömmer möjligheterna som mycket goda att öka bolagets marknadsandel i Sverige de kommande Ären. Jag vill speciellt framhÀva nÄgra orsaker till att jag tror att företaget kommer att expandera kraftigt i Sverige de nÀrmaste Ären.

- BB Electronics affĂ€rsenhet DesignLink som fokuserar pĂ„ att ta fram kostnadseffektiva lösningar för tillverkningsfasen och samarbetar nĂ€ra kunden kring utveckling, olika projekt som t.ex kostnadsoptimering och inte minst kunden´s partner nĂ€r det gĂ€ller prototypframtagning.

- LÄgkostnadsproduktion, nÀr kunderna söker lÄgkostnadstillverkning har naturligtvis vi en stor fördel av Àga en egen fabrik i Suzhou Kina dÀr vi idag producerar medel till högvolymsprodukter inom flera olika segment till kunder i Europa.

C) Företagskulturen var en viktig detalj för mig, efter alla Är pÄ ett mindre bolag med en informell ledarstil sÄ Àr det bekymmersamt att helt Àndra stil, men jag blev positivt överraskad efter mitt besök pÄ fabrikerna i Danmark över den öppna/positiva attityd som genomströmmade fabrikerna. DÀrmed var mitt beslut klart att satsa pÄ BB Electronics.

Vilket Àr ditt ansvarsomrÄde pÄ BB Electronics?

- Det Àr i första hand att representera och sÀlja in BB Electronics affÀrskoncept i Sverige, samt att vara med och bygga upp en sÀljorganisation för Sverige.

Kommer ni att utveckla en egen sÀljorganisation i Sverige?

-Ja, det kommer att bli en ny sÀljorganisation i Sverige under 2008.

Hur förvÀntar du dig BB Electronics utveckling i Sverige under Äret?

- VÄr plan för Sverige strÀcker sig frÄn 2008-2010 i första fasen. Det hÀr Äret kommer att bli uppbyggnadsfasen i vÄr satsning i Sverige. Vi kommer att tillsÀtta en ny sÀljorganisation under Äret, delta i flera mÀssor samt annonsera ut vÄrt affÀrskoncept till marknaden som stöd för nyförsÀljningen. VÄrt mÄl Àr att fÄ ett flertal nya kunder under 2008 som kan utvecklas positivt de kommande Ären.

Är det nĂ„got speciellt kundsegment ni riktar er in pĂ„?

- Nej, det Àr samma segment som BB Electronics jobbar inom idag, medicin, telecom/IT, industri samt konsumentprodukter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1