Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 januari 2008

Gävle och Kumla pekas ut att drabbas av Ericssons besparingar

Ericssons fabriker i GÀvle och i Kumla pekas ut som de enheter som kommer att drabbas hÄrdast av det vÀntade sparpaket som Ericsson vÀntas lÀgga fram nÀr de presenterar delÄrsrapporten den första februari.
NyhetsbyrĂ„n direkt tror att Ericsson kommer att lĂ€gga fram ett sparpaket som kommer att innebĂ€ra att ca 5000 anstĂ€llda kommer att fĂ„ gĂ„ frĂ„n företaget. Det Ă€r enligt Ericssonanalytiker pĂ„ Öhman, Helena Nordman Knutson högst troligt att Ericsson kommer att flytta tillverkningen av GSM-tillverkning vilket i sin tur kommer att drabba Kumla och GĂ€vle hĂ„rdast. Det Ă€r nĂ€mligen dĂ€r dessa system har sin största tillverkning i Sverige.

"HĂ€r slutmonterar man produkter för bĂ„de 2G och 3G. Det Ă€r just tillverkningen av 2G, eller GSM, som kan göras mycket billigare nĂ„gon annanstans", sĂ€ger Helena Nordman Knutson, Ericssonanalytiker pĂ„ Öhman, till SvD.

Idag Àr Ericsson 19500 anstÀllda i Sverige och inom kort kan bolaget alltsÄ vara ca 14 500 anstÀllda.

En representant för facket vid anlÀggningen i GÀvle tonar dock ned spekulationerna. Enligt henne behöver Ericsson verksamheten i GÀvle för att kunna erbjuda service till kunder i Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2