Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 januari 2008

ABB tar hem papper&massa-order värd 50 miljoner dollar i Australien

ABB har tagit hem en order vÀrd 50 miljoner dollar frÄn Visy Pulp and Paper Pty. Ltd. för att leverera kraft- och automationssystem till en ny kartongproduktionslinje i företagets bruk i Tumut i New South Wales, Australien.
Den nya linjen kommer att mer Àn fördubbla brukets produktionskapacitet frÄn 300 000 ton kartong per Är till 700 000 ton per Är. Enligt ordern ska ABB leverera utrustning för kraftdistribution och processelektrifiering av den nya produktionslinjen. ABB ska Àven leverera drivsystem, instrumentation samt automations- och kvalitetskontrollsystem.

”VĂ„ra sammansatta lösningar till pappersindustrin erbjuder avsevĂ€rda fördelar”, sĂ€ger Veli-Matti Reinikkala, global chef för ABB:s division Process Automation. ”Genom att integrera nyckelsystem för elektrifiering, automation och instrumentation kan vi bidra till ökad produktivitet, sĂ€nkta energikostnader och förbĂ€ttrad tillförlitlighet i bruket.”

ABB ansvarar för projektledning, konstruktion, installation, igÄngkörning och utbildning av personal. Den nya kartongproduktionslinjen berÀknas vara i drift tidigt nÀsta Är. Ordern bokfördes i det fjÀrde kvartalet av 2007.

Visy-koncernen, som Àger flera pappersbruk i Australien och USA, gav 1999 ABB en order för att installera ett integrerat system för elektrifiering och industriell automation med process- och kontrollsystem för att övervaka alla delar av pappers- och massatillverkningen vid deras bruk i Tumut. Det kontraktet var ett av ABB:s största projekt inom papper och massa nÄgonsin och involverade ABB-företag frÄn Finland, Sverige, Tyskland, Singapore och Australien.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1