Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 25 januari 2008

Elprint söker sig ut i Europa efter partners

Den norska mönsterkortstillverkaren Elprint söker sig nu ut i Europa efter partners till sitt Macaoskoncept.
Elprint har lÀnge sökt partners till sitt Macaossystem för att kunna erbjuda mönsterkortsköparna de mest kostnadseffektiva lösningarna. Nu letar Elprint partners i Europa dÄ man inte ser att det finns tillrÀckligt starka partners i Norden.

”Vi tittar nu pĂ„ Europa för att hitta partners. Vi har inte funnit nĂ„gon tillrĂ€ckligt stark partner hĂ€r i Norden”, berĂ€ttar Elprints VD Helge Nilsen för evertiq.

Elprints fabrik i Bergen har haft stora kassationsproblem men dessa problem skall nu vara ur vÀrlden.

”Ja de problemen har vi kommit ifrĂ„n nu. Nu har vi fĂ„tt ordning pĂ„ processerna med hjĂ€lp av vĂ„rt processkontrollsystem”, berĂ€ttar Helge Nilsen för evertiq.

Macaos Àr uppbyggt kring idén om att var och en tillverkar och sÀljer det den Àr bra pÄ. Elprints nybyggda fabrik Àr nu enligt Helge Nilsen helt klar och det Elprint kan erbjuda Àr enligt Helge Nilsen oslagbart prismÀssigt pÄ denna marknad.

”NĂ€r det gĂ€ller 2, 4, 5 eller 8-lagers kort i standardlaminat och om det handlar om 200, 300 eller 400 kort dĂ„ Ă€r det ingen som kan slĂ„ oss pĂ„ priset”, berĂ€ttar Helge Nilsen.

”Vi har idag en av vĂ€rldens modernaste och bĂ€sta mönsterkortsfabriker för prototyper. Det Ă€r mina ord och om det Ă€r nĂ„gon som sĂ€ger nĂ„got annat Ă€r den vĂ€lkommen pĂ„ ett besök”, berĂ€ttar Helge Nilsen för evertiq.

I Sverige har Elprint fokuserat mycket kring Öresundsregionen och sitt Malmökontor. I Kista har man nu sagt upp Jukka-Pekka Risto frĂ„n sitt kontor men istĂ€llet har man anstĂ€llt en ny pĂ„ Malmökontoret.

”Den enkla förklaringen till Jukka-Pekka Ă€r att han kom in för att serva de avancerade kunderna. Han kom frĂ„n en kultur som inte passar in i vĂ„r kultur. VĂ„r kultur Ă€r Macaos”, kommenterar Helge Nilsen för evertiq.

Helge Nilsen har nu efter alla investeringar och inkörningar av den nya fabriken i Bergen tagit beslut att lÀmna över fabriken och satsa mer pÄ försÀljning och marknadsföring av Elprints Macaos.

Under första halvÄret i Är vÀntas en ny fabrikschef och en ny produktionschef anstÀllas till Elprints fabrik i Bergen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2