Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 januari 2008

Storinvesteringar på ElektronikMekanik

ElektronikMekanik i VÀsterÄs genomför nu omfattande investeringar för att möta sina kunders efterfrÄgan och för att förbÀttra och effektivisera sin produktion.
Kontraktstillverkaren ElektronikMekanik i VÀsterÄs har 14 anstÀllda och omsatte under förra Äret ca 15 miljoner kronor.

Företaget har idag mycket att göra och för att möta kundernas krav har Elektronik Mekanik genomfört omfattande investeringar. Tidigare hade ElektronikMekanik en en Ersa lödugn och en Mydata Tp9 samt en Samsung ytmonteringsmaskin. Nu har företaget köpt in ytterligare en Samsungmaskin och de bÄda stÄr nu installerade i en lina med en ny Ersa 2/14 Hot Flow lödugn. Sedan har, förutom att företaget investerade i en selektivlödare, Àven investerat i en vacuumförpackare frÄn Boss, en BGA-reputrustning, en bakugn frÄn Ventcell, en screenplÄttvÀtt frÄn Kolb och pÄ- och avlastare köpts in frÄn Interflux Scandinavia. Interflux Scandinavia har levererat all utrustning till dessa investeringar förutom Samsungmaskinerna som levereras av Interflux partner i Finland.

”Detta gör vi för att tillmötesgĂ„ kundernas krav”, berĂ€ttar ElektronikMekaniks inköpschef Thomas Zeijlon för evertiq.

ElektronikMekanik tillverkade tidigare kablage och en del system och kretskortsproduktion och bolaget har Àven kompetens inom mönsterkortscaddning.

”Vi vill ju vara med sĂ„ tidigt som möjligt i produkten. Det Ă€r hĂ„rd konkurrens sĂ„ det gĂ€ller att komma med nĂ„got som ger kunden ett mervĂ€rde. Vi siktar nu pĂ„ att stĂ€rka verksamheten inom ytmontering och det Ă€r inte helt omöjligt att vi kommer att genomföra ytterligare investeringar”, berĂ€ttar Thomas Zeijlon för evertiq.

Under de senaste Ären har ytmonteringen vuxit hos bolaget och nu satsar man pÄ att hitta nya kunder. Kunderna finns i alla segment och vissa av ElektronikMekaniks order ligger pÄ 10 000 kort per Är men vanligast Àr mellan 100 och 1000 kort.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2