Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 januari 2008

Rehm vill behålla kompetens<br>och utveckling i Tyskland

”Vi vill behĂ„lla kompetensen och utvecklingen i Tyskland. Det Ă€r viktigt för oss”, berĂ€ttar Rehms globala försĂ€ljningschef Henning Obloch för evertiq.
Rehm ser det som viktigt att behÄlla utvecklingen och tillverkningen hemma i Tyskland. Rehms beslutade sig för att avbryta samarbetet med sitt samriskbolag i Kina, Suneast. Rehm drog sig ur samarbetet och startade istÀllet en egen verksamhet i Kina, Rehm Thermal Solutions Dongguan. Rehms fabrik i Dongguan, som idag har 40 anstÀllda, anvÀnds för tillverkning av enklare konvektionsugnar. Rehm bygger just nu Àven en fabrik i ryska Briansk tillsammans med distributören DIAL. Brianskfabriken har riktat in sig pÄ tillverkning av maskiner i medelkomplicerade segmentet.

”Fabriken i Kina Ă€r inte bara för tillverkning av produkter för den tyska marknaden utan Ă€ven för export till exempelvis USA och Europa”, berĂ€ttar Henning Obloch för evertiq.

Rehm Thermal Systems har totalt 230 anstÀllda och omsÀtter 32 miljoner euro. Under 2007 sÄ var försÀljningen lÄngt ifrÄn bra men inte dÄlig för Rehm.

”FörsĂ€ljningen under 2007 var inte bra. Den var inte dĂ„lig men den kunde varit mycket bĂ€ttre. Vi hade inte samma draghjĂ€lp av RoHS-direktivet under 2007 som under 2006. Det Ă€r inga som behöver investera i ny lödutrustning för att möta RoHS-direktivets krav lĂ€ngre. Den tiden Ă€r förbi men sĂ„hĂ€r Ă€r det för alla i branschen. Alla hade ett mycket bra Ă„r 2006”, berĂ€ttar Henning Obloch för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2