Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 februari 2008

ABB tar hem order värd 25 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order vÀrd 25 miljoner dollar frÄn Vietnam Cement Industry Corporation (Vicem) för utrustning som ska maximera produktiviteten, övervaka energianvÀndningen och minimera energiförbrukningen i en ny cementfabrik.
Binh Phouc-cementfabriken kommer att byggas cirka 130 kilometer norr om Ho Chi Minh City och producera 5 500 ton klinkers per dag. Fabriken berÀknas tas i drift under det första kvartalet av 2009.

Ordern omfattar konstruktion, installation samt servicetjÀnster i samband med igÄngkörning. Dessutom kommer ABB att ansvara för projektledningen. Utrustningen som bestÀllts omfattar en 110-kilovolts (kV) distributionstransformatorstation, automationsutrustning, motorer, drivsystem samt instrumentation. I ABB:s Ätagande ingÄr ocksÄ en lösning för automation av cementfabriken. Denna lösning, som innehÄller automationsprodukter frÄn ABB i VÀsterÄs, baseras pÄ System 800xA och innehÄller funktioner för processtyrning och integreras bland annat med det överordnade produktionsstyrningssystemet. Ordern bokfördes under det fjÀrde kvartalet av 2007.

”ABB gör sitt yttersta för att förse sina kunder med den spjutspetsteknik, service och kunskap som krĂ€vs för att göra deras verksamhet framgĂ„ngsrik”, sĂ€ger Veli-Matti Reinikkala, global chef för ABB:s division Process Automation. ”VĂ„rt omfattande automations- och krafterbjudande ger, tillsammans med vĂ„r expertis, vĂ„ra kunder en kraftfull kombination av produktivitet, tillförlitlighet och energieffektivitet.”

Detta Àr den senaste i en rad av order som ABB levererat till Vicem sedan 1997. ABB fick nyligen en liknande order att leverera till klinkerslipningsprojektet Phu Huu.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1