Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 februari 2008

PacketFront i avtal med OpenNet

PacketFront, specialist pĂ„ öppna bredbandsnĂ€t, har slutit avtal med OpenNet om att uppgradera stadsnĂ€ten i Örebro och Kumla.
Örebro & Kumla StadsnĂ€t flyttar 13 500 hushĂ„ll till PacketFronts teknikplattform pĂ„ rekordtid

13 500 hushĂ„ll har pĂ„ bara tvĂ„ veckor gĂ„tt över till den nya teknikplattformen, som enlit PacketFront ger större valfrihet och högre kapacitet. Det Ă€r framför allt PacketFront’s managementsystem, dvs kontroll- och provisioneringssystemet BECS och accessroutrarnas programvara iBOS, som har gjort det möjligt att uppgradera nĂ€ten sĂ„ snabbt.

”Med tanke pĂ„ omfattningen sĂ„ har teknikbytet gĂ„tt vĂ€ldigt bra”, sĂ€ger Robert Kjellberg, som Ă€r VD för OpenNet. ”Nu har ÖBOs hyresgĂ€ster tillgĂ„ng till ett av Europas bĂ€sta nĂ€t dĂ€r man kan vĂ€lja bland ett femtiotal prisvĂ€rda tjĂ€nster för Internet, TV och telefoni.”

”Arbetet har gĂ„tt vĂ€ldigt bra”, instĂ€mmer ÖrebrobostĂ€ders IT-chef Kenneth Haglert. ”Vi tror att detta ytterligare ska öka intresset för vĂ„ra lĂ€genheter.”

Nyckelkomponenten i den plattform som PacketFront levererar till ÖBO Ă€r kontroll- och provisioneringssystemet BECS. BECS gör det möjligt för operatörer att bygga och driva helautomatiska bredbandsnĂ€tverk med sjĂ€lvprovisionerande funktionalitet ”on demand”. Detta ger slutanvĂ€ndarna möjligheten att öka kapaciteten och sjĂ€lva vĂ€lja tjĂ€nst, utan att behöva vĂ€nta pĂ„ att en tredje part ska genomföra Ă€ndringarna. PacketFront levererar Ă€ven accessroutrar i ASR serien.

“Vi Ă€r glada över förtroendet frĂ„n ÖBO och OpenNet, och stolta över att vi lyckats byta ut sĂ„ mĂ„nga portar pĂ„ rekordtid – utan nĂ€mnvĂ€rt trassel för hyresgĂ€sterna”, sĂ€ger PacketFronts VD Martin Thunman. ”Modellen med öppna nĂ€t sprider sig som en löpeld över vĂ€rlden och det Ă€r framsynta nĂ€tĂ€gare och kommunikationsoperatörer som ÖBO och OpenNet som visar vĂ€gen.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1