Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2008

Service och support viktigt för Scanditron

Scanditron bygger sin verksamhet pÄ ett starkt engagemang inom support och service och det Àr framförallt det som gjort företaget framgÄngsrikt, enligt Scanditrons VD Anders Lind.
Scanditron har 65 anstÀllda över hela sin verksamhet. 18 av dessa Àr support-tekniker som servar kunderna, dels akut, men framförallt efter schemalagda servicetillfÀllen för att underhÄll och service skall flyta pÄ utan att kunden fÄr onödigt mÄnga produktionsstopp.

”Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att vĂ„ra anstĂ€llda fĂ„r möjlighet att ha ett liv utanför arbetet. Man mĂ„ste kunna fĂ„ Ă„ka hem och vara mamma och pappa ocksĂ„”, berĂ€ttar Anders Lind för evertiq.

Anders Lind trycker mycket pĂ„ de mjuka vĂ€rderingarna i Scanditrons organisation – att den personliga utvecklingen och att de privata delarna hos personalen fungerar Ă€r viktiga aspekter som skall fĂ„ personalen att prestera bra inom företaget men det stĂ€lls Ă€ven hĂ„rda krav pĂ„ personalen. Organisationen pĂ„ Scanditron Ă€r platt och Anders Lind som Ă€r VD för Scanditron sitter mitt ibland all annan personal i ett öppet kontorslandskap.

”HĂ€r kan ingen gömma sig. Allting följs upp om vad personalen gör och hur lĂ„ngt de hunnit och sĂ„ vidare. Du kan ju inte ha med en division-3-spelare i ett elitserielag. De flesta inom företaget har gjort internkarriĂ€r och vuxit med företaget och uppgiften”, förklarar Anders Lind för evertiq.

Den stora organisationen pÄ 65 anstÀllda i Sverige, Finland, Polen, Danmark och Baltikum ser Anders Lind som en sÀljorganisation. Anders Lind som Àr VD Àr högst delaktig i försÀljningen.

”Vi har lĂ„ga over-head-kostnader. Vi Ă€r en enda aktiv sĂ€ljavdelning. Visst har vi starka relationer med huvudmĂ€nnen och det Ă€r jĂ€ttebra men vĂ„r styrka Ă€r humankapitalet”, berĂ€ttar Anders Lind för evertiq.

Scanditrons försÀljning och resultat har utvecklats stadigt positivt sedan telekomkrisens botten som för Scanditron Sverige AB var 2003 dÄ omsÀttningen nÄdde 40 miljoner kronor. Anders Lind pekar Äterigen pÄ personalen som den viktiga faktorn i bolagets framgÄng. 2004 nÄdde Scanditron Sverige AB 85 miljoner i omsÀttning och 2005 mjuklandade omsÀttningen pÄ 70 miljoner i omsÀttning. 2006 var omsÀttningen i princip densamma och utvecklingen 2007 Àr Ànnu inte offentligt presenterad via Elektronikgruppens rapport.

Den lÄgkonjunktur som mÄnga talar om har Anders Lind Ànnu inte sett nÄgot av.

”Nej nĂ„gon nedgĂ„ng har jag Ă€nnu inte sett nĂ„gonting av men om du pratar med mig om ett halvĂ„r sĂ„ ser det sannolikt annorlunda ut. Jag tror att det kommer att komma en nedgĂ„ng om ett halvĂ„r men jag Ă€r inte speciellt orolig. Vi Ă€r inte sĂ„ kĂ€nsliga för svĂ€ngningar sĂ„ jag tror att det skulle dröja lĂ€nge innan vi skulle behöva göra neddragningar i personalen”, berĂ€ttar Anders Lind för evertiq.

Anders Lind pekar pÄ att framgÄngarna baserar sig pÄ att inte vara beroende av kapacitetsutrustningar som monteringsmaskiner utan ha en bred produktportfölj.

”FörsĂ€ljning av utbildning, support, applikationstjĂ€nst, stenciler, konsumtionsartiklar och flexibla kvalitetshöjande utrustningar gör oss inte sĂ„ konjukturkĂ€nsliga”, berĂ€ttar Anders Lind för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2